Jelle Vossen: de 32-jarige verlosser aan de Gaverbeek!

Sport |

Verdorie, toch! De vijfde speeldag van de Jupiler Pro League zat weer vol spanning en sensatie! Proximus Pickx zag elke wedstrijd en vertelt jou wie volgens ons de man van het weekend was, het mooiste doelpunt scoorde en het cijfer van het weekend waard is.

Goede wijn wordt beter met de jaren en blijkbaar geldt deze levenswijsheid ook voor goede spitsen. Neem bijvoorbeeld Jelle Vossen, deze Limburgse spits telt al 32 lentes maar lijkt op weg te zijn naar een van zijn betere seizoenen. In zijn vorige vijf wedstrijden voor Zulte Waregem vond Vossen maar liefst vier keer de weg naar de goal. Hierdoor staat Essevee op een dertiende plaats en richt coach Francky Dury zich steeds meer tot de voetbalgoden met de vraag: "Bespaar deze man nog even van alle ouderdomskwaaltjes".

Dat deden de goden in ieder geval tijdens de wedstrijd tegen Charleroi. Want ondanks het feit dat Charleroi Essevee van het kastje naar de muur speelde, sleepten de troepen van Dury toch een gelijkspel uit de brand. De man die dat mogelijk maakte, luistert naar de naam Jelle Vossen. Hij ontbond zijn duivels in minuut 37 en scoorde voor Zulte Waregem een eerste aansluitingstreffer (1-1) waarop Francky Dury zijn notitieboekje boven haalde en ei zo na het evangelie begon te citeren.

Prevelende woorden werken niet bij voetbalgoden. Die zijn luidkeels gebrul gewend. Door deze beginnersfout van Dury kon Charleroi kort na rust (‘51) via Shamar Nicholson de 1-2 maken, al moeten we toegeven dat het spel van de Zebra’s ook niet mis was. Teleurgesteld zakte Dury haast door de knieën en richtte hij het hoofd opnieuw naar het hiernamaals, de plaats waar hij zou belanden als hij Zulte Waregem dit seizoen niet aan successen hielp.

Talloze schietgebedjes later dreef een krachtige zonnestraal de donkere wolkenpartij boven de Gaverbeek uit elkaar. De inkomende lichtstraal scheen op het jongenskopje van Jelle Vossen en die kreeg bij een corner de bal toegespeeld aan de tweede paal. Vossen knikkerde de bal kinderlijk eenvoudig binnen waarop alle spelers van Charleroi aan de grond genageld stonden (‘78, 2-2). Vossen daarentegen, kreeg vleugels en spreidde de armen alsof hij de messias zelve was. Coach Dury haalde opgelucht adem, deelde enkele high fives uit en gaf tenslotte een knipoog... naar de hemel. "Tot volgende week", leek hij te zeggen.

Doelpunt van het weekend: Joren Dom tegen Brugge

Dit weekend speelde de spelers van Club Brugge voor het eerst sinds lang met angstzweet op het aangezicht. De troepen van Philippe Clement begonnen nochtans aardig tegen Beerschot, met twee goals na dertig minuten. In minuut 37 probeerde ene Joren Dom echter zijn kanonschot uit. Hij sloeg met een wereldgoal een gat in de voorsprong van Club en dat gaf de Kielse ratten moed. Tibo Persyn dreef de Antwerpenaren kort na rust terug in hun kot (3-1), maar Jan van den Bergh bleef aandringen op een aansluitingstreffer. Hij verlengde een trap van Holzhauser en maakte de 3-2 in minuut 76. Dertien minuten lang probeerde Beerschot nog een gelijkspel af te dwingen, maar Club Brugge verdedigde met man, macht en knikkende knietjes.

Het nummer van het weekend: 13 seconden

Union-spits Dante Vanzeir heeft een patent op snelle goals. Dat bewees hij afgelopen weekend nogmaals toen hij na amper dertien seconden wist te scoren tegen KV Mechelen dat nog stond te slapen. Dat Mechelen was plots wel wakker geschoten en nam de match meteen in handen. Hugo Cuypers scoorde in minuut dertien (1-0), Marian Schved deed hetzelfde in minuut 55 en Nikola Storm legde de 3-1 eindstand vast in minuut 77. Hopelijk vergeet Vanzeir de volgende keer niet meer te scoren tijdens de resterende 89 minuten.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de kanalen van Eleven Pro League, beschikbaar via de tv-optie All Sports van Pickx+ Sports.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!