De bekendste honden van de cinema

26 augustus is het Wereld Honden Dag! Dit is dus de perfecte gelegenheid om de harige beste vriend van de mens extra in de bloemetjes te zetten. Ter ere van deze heuglijke dag maakt Proximus Pickx een selectie van de bekendste honden uit de filmwereld.

Hachi

Haal de zakdoekjes al maar boven. Deze film, geïnspireerd op een waargebeurd verhaal, is waarschijnlijk de meest ontroerende verfilming van de liefde tussen een hond en zijn baasje. Hachi is een Akita Inu, een Japanse hond die zeer intelligent is, maar ook ongelooflijk koppig. Elke dag wachtte hij zijn baasje op aan het treinstation als hij thuiskwam van zijn werk. Hachi en zijn baasje hadden een heel speciale band, tot de dag dat die laatste overlijdt. Vanaf dan blijft Hachi op hem wachten, elke dag, op dezelfde plek. Een gebaar dat hij negen jaar lang herhaalde, tot aan zijn eigen dood.
 
Ontdek ‘Hachi’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Beethoven

De film ‘Beethoven’, die in 1992 werd uitgebracht, volgt het leven van de familie Newton en hun geadopteerde hond. Hij krijgt de bijnaam Beethoven omdat hij blaft naar de vijfde symfonie van de componist. De hond wordt de vertrouweling van de kinderen en de plaatsvervanger van de ouders. Deze film markeerde het begin van een succesvolle saga die uiteindelijk maar liefst acht komedies zou omvatten. In de hoofdrol vinden we Chris, een imposante en aandoenlijke St. Bernard die in de eerste twee films meespeelde. Met meer dan 300 miljoen dollar aan kassa's blijft de saga een van de grootste hondachtige successen in de cinema.
 
Ontdek ‘Beethoven’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Bolt

Cartoons hebben hun eigen hondensterren en een van de heldhaftigste is Bolt! Deze witte puppy met een bliksemschicht op zijn vacht werd een wereldwijde ster dankzij een tv-serie die werd gefilmd met zijn 8-jarige baasje Penny. Bolt vecht tegen slechteriken met zijn superkrachten. Helaas voor hem, zijn dat gewoon special effects, maar dat weet hij niet. Wanneer hij de pech heeft alleen in de straten van New York te zijn, ontdekt hij dat zijn bovennatuurlijke krachten niet meer werken. Maar hij ontdekt dat de solidariteit van andere dieren ook een zeer krachtig wapen is. 

Pongo

Pongo is een van de 101 Dalmatiërs die de verschrikkelijke Cruella probeert te stelen. In de originele tekenfilm, uitgebracht in 1961, is de mooie dalmatiër de ster van de show. Hij is verantwoordelijk voor de ontmoeting tussen Roger en Anita, via haar hond Perdita. De twee stellen hebben een perfecte romance, maar Cruella grijpt in. Ze droomt ervan een jas te maken van Dalmatiër puppybont. Deze emblematische schurk van het Disney-universum heeft recent ook haar eigen film gekregen, met Emma Stone in de hoofdrol. De meest oplettende kijkers zullen de knipoog naar Pongo helemaal aan het einde van de film hebben opgemerkt, maar meer verklappen we niet!

'101 Dalmatiërs' is beschikbaar via de tv-optie 'All Stars' en 'All Stars & Sports' van Proximus Pickx. Klanten van de tv-optie krijgen een jaar lang toegang tot de streamingdienst zonder extra kosten. De algemene gebruiksvoorwaarden van Disney+ zijn van toepassing. Meer informatie over 'All Stars' en 'All Stars & Sports' vind je hier terug.

Marley

De prachtige labrador Marley hoort zeker thuis in deze lijst! Zijn eigenaars, John en Jenny, adopteerden hem om te zien of ze klaar waren om een gezin te stichten. Ze noemden hem Marley, naar de zanger Bob Marley. De hond is ondeugend en onverbeterlijk, en zijn baasje John pent al Marleys avonturen neer in een column. De film laat ons zien hoe deze schattige hond een volwaardig lid wordt van een gezin dat klaar is om te groeien. Het scenario is gebaseerd op John Grogans autobiografie 'Marley and Me', wat de film nog emotioneler maakt.

Top