Wat is er nieuw in de cinema?

Het is woensdag en dat wil zeggen: nieuwe films in de cinema. Ook deze week staan er weer een paar kleppers klaar om je te betoveren op het witte doek. Proximus Pickx zet de nieuwigheden op een rij.

Candyman

Zolang de bewoners zich kunnen herinneren, werden de huizen van de wijk Cabrini Green in Chicago geterroriseerd door het verhaal over de bovennatuurlijke moordenaar Daniel Robitaille, alias de Candyman, die gemakkelijk kan worden opgeroepen door degenen die zijn naam vijf keer in een spiegel durven te herhalen. Een jong koppel verhuist onwetend naar een luxueuze loft in Cabrini en een toevallige ontmoeting met een oude Cabrini Green bewoner onthult het tragisch gruwelijke verhaal achter de Candyman. Zoals het een horrorfilm betaamt, gaat het koppel op zoek naar bewijzen voor het verhaal. Maar dat hadden ze misschien beter niet gedaan.

Barbie: Grote stad, grote Dromen

Barbie reist naar New York City om deel te nemen aan een zomerstage voor podiumkunsten. Ze ontmoet een ander meisje dat ook Barbie Roberts (bijgenaamd Brooklyn) heet, en ze worden al snel vriendinnen. De twee trainen hard en maken veel plezier, maar wedijveren ook vooral om te zien wie het in zich heeft om een solovoorstelling te krijgen.

Gunpowder Milkshake

Sam was pas twaalf jaar oud toen haar moeder Scarlet (Lena Headey), een vooraanstaande moordenaar, haar verliet. Het jonge meisje werd opgevangen door de misdaadorganisatie waarvoor haar moeder werkte en promoveerde zich al snel tot huurmoordenaar. Wanneer Sam vervolgens een jong meisje onder haar hoede neemt, worden al hun zaken op zijn kop gezet. Het kind is in gevaar en alle registers worden opengetrokken om haar te redden.  

Top