Vorig jaar werd de wereld blij gemaakt met een nieuwe live-actionfilm vol spanning, avontuur en nostalgie. Paramount Pictures bracht immers 'Sonic the Hedgehog' uit en dat bracht duizenden wereldwijd in vervoering. In de Verenigde Staten hielp een topcast om het blauwe egeltje tot leven te brengen en ook in Vlaanderen schuilt er een knappe stem achter Sonic.

Was jij ook een tiener in de jaren negentig? Dan weet je vast dat er twee kampen waren op de speelplaats. Aan de ene kant had je liefhebbers van Mario en Luigi die de spelconsoles van Nintendo onveilig maakten. Maar je had ook de fans van Sonic, de blauwe egel die opdook in de computerspelletjes van de spelletjesfabrikant SEGA. Zij konden maar geen genoeg krijgen van de snelheid en power van dit figuurtje en worden opnieuw op hun wenken bediend met een spannend filmisch avontuur van regisseur Jeff Fowler.

Het avontuur van ‘Sonic’ gaat als volgt. Het pijlsnelle blauwe egeltje vlucht naar de aarde nadat hij achterna gezeten wordt door intergalactische schurken. Wanneer hij op onze planeet voor een grote stroompanne zorgt, wil de Amerikaanse overheid hem gevangen nemen. Samen met de lokale sheriff Tom Wachowski (James Marsden) probeert hij uit de klauwen te blijven van de overheid en de knettergekke Dr. Robotnik (Jim Carrey) die sluwe plannen met Sonics krachten heeft.

Paramount Pictures koos in de Verenigde Staten voor de stem van Ben Schwartz om Sonic tot leven te brengen. Dokter Robotnik werd van een stem voorzien door de legendarische Jim Carrey. In Vlaanderen ging de productiefirma op zoek naar andere stemmen en na een intensieve zoektocht kwamen de Amerikanen uit bij niemand minder dan MNM-presentator Sander Gillis als de stem van de Vlaamse Sonic.

MNM-presentator én Sonic in één!

Sander Gillis begon zijn carrière als stem bij Gentse radiozender urgent.fm. Hij deed een poging om ketnetwrapper te worden, slaagde daarin en belandde ook in de radiostudio van MNM waar hij de MNM-luisteraar van leuke deuntjes voorziet. Naast enkele kleine rollen op televisie, trad Gillis ook op als stemacteur in de Vlaamse versie van 'Angry Birds 2' (2019) en 'Early Man' (2018).

Omdat ‘Sonic The Hedgehog’ internationaal gezien een kassucces was, besloot Sony om een vervolg op het verhaal uit te brengen. ‘Sonic the Hedgehog 2’ moet in het voorjaar van 2022 uitkomen. Onlangs werd bekendgemaakt dat Idris Elba de stemmencast zal vervoegen om de rode egel ‘Knuckles’ te spelen.

‘Sonic’ is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!