Dit weekend wordt de zesde speeldag van de Jupiler Pro League op gang getrapt. Heel wat kleinere ploegen zullen bikkelen om de drie punten, terwijl ook de Slag om Vlaanderen afgewerkt wordt. Proximus Pickx vertelt je alles over het spannende voetbalweekend!
Twee Koninklijke voetbalverenigingen openen vrijdagavond de zesde speeldag van de Jupiler Pro League. KV Kortrijk ontvangt om 20u45 namelijk KV Mechelen achter de Kazerne en de ploeg van coach Luka Elsner wil kost wat kost punten pakken. Kortrijk verloor immers op de vorige twee speeldagen, maar kon dankzij een overwinning op Sint-Truiden vorige week uit een negatieve spiraal wegblijven.

Bikkelen om punten

Zaterdag kan Charleroi rode lantaarn Beerschot over de knie leggen, tenminste als Beerschot-trainer Peter Maes daar geen stokje voor steekt. Leider AS Eupen ontvangt Seraing dat ondanks een spitsenprobleem toch maar mooi op de elfde plaats prijkt.
Cercle Brugge verschijnt die avond aan de aftrap tegen Sint-Truiden. De troepen van coach Yves Vanderhaeghen verloren al twee keer na elkaar en een derde puntenverlies op rij zou wel eens een flinke deuk in het zelfvertrouwen kunnen geven bij de Bruggelingen. STVV zit al een tijdje in de hoek waar de klappen vallen: de Kanaries konden dit seizoen nog maar één keer winnen.

Niet veel later speelt Union op zijn Brusselse velden. Union speelde vorig seizoen nog in eerste klasse B, maar dat zou je niet zeggen op basis van het aantal punten. De ploeg van Felice Mazzu staat op plaats vier en neemt het zaterdagavond op tegen de derde in de stand: Standard Luik.

Slag om Vlaanderen

Zondag vindt de Slag om Vlaanderen plaats in de Gentse Ghelamco Arena. Dan neemt KAA Gent het op tegen Club Brugge. Gent staat momenteel op een teleurstellende 15e plaats terwijl Club de tweede plaats heeft geclaimd. Toch betekent deze tussenstand niet dat de uitslag al op voorhand te voorspellen valt: uit het verleden blijkt immers dat KAA Gent altijd iets meer kan tegen hun Brugse rivalen.

Hopelijk heeft Antwerp ook iets meer in de pap te brokken in de Jupiler Pro Leauge nu Radja Nainggolan door de straten van de Sinjorenstad scheurt. Onder leiding van nieuwbakken coach Brian Priske kon The Great Old slechts één keer winnen en dat terwijl voorzitter Paul Gheysen eigenlijk kampioen wil worden. Nainggolan moet die titelambities kracht bijzetten en kan zondag zijn eerste volledige wedstrijd voor Antwerp afwerken tegen OH Leuven.
De voorlaatste wedstrijd van de zesde speeldag is er eentje om duimen en vingers van af te likken. Vice-kampioen Racing Genk ontvangt zondag immers recordkampioen Anderlecht in wat een goede graadmeter zal worden voor beide ploegen die mikken op play-off 1 en meer.
KV Oostende en Zulte-Waregem sluiten de zesde speeldag uiteindelijk af. KVO krabt zich nog steeds in de haren om hun puntenverlies van vorige week tegen Standard. De VAR speelde toen een grote rol en daarom wil coach Blessin tegen Zulte-Waregem tonen dat zijn ploeg niet op basis van geluk of ongeluk zijn plaats in het klassement verdient. 

Speelschema van de zesde speeldag:

Vrijdag 27 augustus
  • KV Kortrijk - KV Mechelen: vanaf 20u25 op Eleven Pro League 1
Zaterdag 28 augustus
  • Charleroi - Beerschot: vanaf 15u55 op Eleven Pro League 1
  • Eupen - Seraing: vanaf 18u25 op Eleven Pro League 1
  • Union - Standard: vanaf 20u40 op Eleven Pro Leauge 1
Zondag 29 augustus
  • KAA Gent - Club Brugge: vanaf 13u00 op Eleven Pro League 1
  • Royal Antwerp FC - OH Leuven: vanaf 15u55 op Eleven Pro League 1
Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de kanalen van Eleven Pro League, beschikbaar via de tv-optie All Sports van Pickx+ Sports.
Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!