Formule 1 en MotoGP: een weekend vol motorsport

De legendarische 24 uur van Le Mans liggen amper achter ons of we kunnen alweer genieten van enkele grote evenementen in de autosport: de Formule 1 Grote Prijs van België en de MotoGP op Silverstone, waar de beste motorrijders ter wereld naar de overwinning dingen.

Met de Grote Prijs in Silverstone dit weekend inbegrepen zijn er dit seizoen nog zes wedstrijden te verrijden voor we de wereldkampioen kennen in de Moto GP. De GP in Maleisië is vervangen door een tweede evenement in Misano. In het rijdersklassement voert Fabio Quartararo de leiding, met 47 punten voorsprong op een groep van vier. Naast zijn vier overwinningen toont de Fransman een zekere consistentie met zijn deelnames, waar zijn tegenstanders vaak een wisselend parcours rijden. Als Quartararo op dit elan doorgaat, is het bijna onmogelijk dat hij op het einde van dit seizoen niet wordt gelauwerd als wereldkampioen. Maar er kan nog van alles gebeuren in de Moto GP, te beginnen met de wedstrijd op het legendarische circuit van Silverstone dit weekend.
 
Je kan de Moto GP dit weekend volgen (in het Frans) op Tipik op zondag 29 augustus om 15.10 uur.

Keert Verstappen het tij in Spa?

Dit weekend kampen Max Verstappen en Lewis Hamilton om de zege in de GP F1 in Spa. Het is alweer een paar jaar geleden sinds twee sterkhouders in de Formule 1 tegenover elkaar staan op het wereldkampioenschap. Verstappen heeft nog de jeugdige branie die zijn generatie kenmerkt, Hamilton heeft met zeven wereldtitels flink wat ervaring achter het stuur. 
 
Nadat hij uitviel door een botsing met Hamilton op het circuit in Silverstone en slechts een negende plaats haalde in Hongarije, moet Verstappen absoluut de trend omkeren die Hamilton heeft doen terugkeren naar de top van het coureursklassement. En waar kan dat beter dan op het mooiste Formule 1-circuit ter wereld, dat van Spa-Francorchamps?

Je kan de kwalificatieritten (zaterdag 28 augustus om 14.45 uur) en de Belgische Grote Prijs (zondag 29 augustus om 14.45 uur) volgen op La Une.

Auto-moto

Bekijk alles
Top