Door structurele problemen in de gebouwen werd de Major van Rainbox Six deze nacht in Mexico opgeschort. Niet alleen werd de competitie stilgelegd, het gebouw waar de wedstrijden gespeeld worden en de omgeving werden ook ontruimd. De officials lieten ondertussen al weten dat alle spelers en stafleden gezond en wel zijn.

Fans van Rainbow Six Siege moesten 's ochtends wakker worden met een vreemd nieuwsbericht. Om 5u25, toen enkele wedstrijden net achter de rug waren op de Main Stage van het gebouw in Mexico City, stuurden officials via een Twitter een berichtje de wereld in.

Al snel gingen enkele geruchten de ronde, maar later bleek het om waterproblemen gaan waardoor er een lek ontstaan was in de ruimte waar de wedstrijden werden gespeeld en ook een deel van het plafond raakte beschadigd. Dat was toch de uitleg die speler Natus Vincere, Hyper, via Twitter gaf aan heel het verhaal. Zijn tweets werden nadien wel verwijderd. Ter info: Mexico wordt momenteel geteisterd door hevige regenval tijdens het regenseizoen.

Het incident verstoort het toernooi, net op het moment dat de groepsfases bijna ten einde zijn. Er stond nog maar één wedstrijd op de planning, die tussen DAMWON en DarkZero Esports. Langs Europese kant, kunnen we genieten van de Fransen van Team BDS in de play-offs. Zij eindigen de groepsfase alvast op de eerste plek in hun poule.