Laatste dag Pukkelpopkwartier: electrofeestje made in Belgium

Pukkelpop | Zondag sluit Pukkelpopkwartier 2021 zijn deuren. Maar niet getreurd, want dat gebeurt niet zonder eerst nog eens stevig wat beats te knallen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Van 17u tot 18u30 opent Naethan de festiviteiten aan de Muziekodroom in Hasselt. Een rijzende ster aan het electrofirmament. Hoewel: insiders zien zijn ster al lichtjaren komen, want de jongeman telt al bijna tien jaar ervaring achter de draaitafel. Aanvankelijk gebeurde dat onder het pseudoniem Deltano, waarmee hij al op de affiches prijkte van onder andere Tomorrowland, Extrema Outdoor en Cirque Magique. Het podium van Pukkelpop wordt echter een primeur voor hem. Kenmerkend voor zijn dj-sets zijn het eclectische palet waaruit hij kiest: van grunge tot hiphop en Belgische house. Daarbij volgt hij niet zomaar de nieuwe trends, maar grasduint hij door zijn eigen collectie van lievelingsplaatjes. Zijn grootste eigen hit is ‘Inception’.Na Naethan is het aan Cellini om de massa in beweging te krijgen. Vanaf 18u30 vergast de Italo-Belg het publiek op een hypnotiserende technoset. De 23-jarige Cellini geniet internationale faam en draait op feestjes van Beiroet tot Amsterdam, maar hij geeft te kennen liefst van al Belgische festivals te spelen. Zijn sets combineren zware beats, met meer diepgaande en emotionele tonen. Soms verstild en harmonieus, soms pompend en luid. Zo neemt hij je mee in zijn eigen universum. Liefst met lange dj-sets, maar op Pukkelpopkwartier zal het helaas beperkt blijven tot 20u.

Technofeestje onder geliefden

Dan neemt Enrico Sangiuliano de decks over. De liefhebbers van electronische muziek zullen de naam ongetwijfeld al kennen, want hij stond al op zowat alle grote festivals in de wereld. De Italiaanse ex-ingenieur draait al mee sinds de jaren 90, maar het is eigenlijk pas in 2015 dat hij internationaal doorbrak met de remix ‘Can you hear me’ van DJ Borris. Daarna stapelden de successen zich snel op: ‘X-Pollination’, Trrbulence’ en ‘Start of Madness’. Zijn EP ‘Moon Rocks’ werd een grote hit en opende de deur naar nog meer samenwerkingen, bijvoorbeeld met Moby en Adam Beyer om maar die twee te noemen. Of onze eigenste Charlotte De Witte, die samen met Enrico ‘The age of love’ registreerde. Sinds begin dit jaar raakte overigens bekend dat zij en Enrico een relatie hebben.

Het is diezelfde Charlotte die de avond, en bijgevolg het festival, mag afsluiten. Tot 2013 maakte ze naam als Raving George, onder meer dankzij een uitstekende remix voor Oscar and the Wolf. Nu schuimt de Gentse al enkele jaren onder haar eigen naam de mondiale podia af. Op Pukkelpopkwartier komt ze vlak na haar kersverse lief, vanaf 22u. Een absolute topper van eigen bodem, want Charlotte won al tal van internationale prijzen voor haar dj-werk en remixes. Een passende finale voor deze bijzondere editie van Pukkelpop.

Heb je een optreden gemist? Geen paniek! Je kan de highlights van Pukkelpopkwartier hier gratis bekijken dankzij de Proximus VOD-collectie. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top