5 dingen die je nog niet wist over countryzanger Billy Ray Cyrus

Muziek | Op 25 augustus vieren we de verjaardag van Billy Ray Cyrus. De man die je waarschijnlijk kent als de vader van de beroemde Miley Cyrus, of als een van de vertolkers van de hit 'Old Town Road', viert zijn 60e verjaardag! Laten we eens verder kijken dan louter zijn successen: Proximus Pickx onthult 5 dingen die je nog niet wist over de artiest met de "Gucci-cowboyhoed". 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ontdekt dankzij Reba McEntire

Reba McEntire is een van de leidende figuren in de countrymuziek. Het is dan ook geen verrassing dat zij een van Billy Ray Cyrus' inspiratiebronnen is, maar ook een steun en toeverlaat. In 1990 verzorgde de zanger het voorprogramma van de ster tijdens haar concert in Louisville. Dit was een buitenkansje voor hem, want er zaten talentenjagers van Mercury Records in de zaal. Dit leidde tot zijn eerste contract en, twee jaar later, tot zijn eerste hit, 'Achy Breaky Heart'. Vanaf het begin was hij stevig geworteld in de countrytraditie, een eerste liefde die hij nooit heeft verlaten. 




Hij heeft spijt van ’Hannah Montana’

Het was ongetwijfeld de Disney tv-serie 'Hannah Montana' die de familie in de schijnwerpers zette, van de jonge Miley tot haar vader, Billy Ray Cyrus. Die laatste zei echter dat "de verdomde show mijn familie vernietigde". Het is een bekentenis van bezorgdheid voor zijn dochter, die haar deel van mediaschandalen heeft meegemaakt. Haar verandering van uiterlijk en muzikale stijl om haar volwassenheid te laten gelden, had inderdaad voor opschudding gezorgd. "Als ik deze serie kon uitwissen, zou ik het onmiddellijk doen," zegt de bezorgde vader. Gelukkig hoeft Miley Cyrus zich nergens zorgen over te maken en heeft ze een prachtige carrière, ondanks de negatieve effecten van 'Hannah Montana', vooral op haar mentale gezondheid. 

28 jaar huwelijk

Billy Ray Cyrus is sinds 1993 getrouwd met Laeticia Cyrus, bekend als Tish. Het stel kreeg drie kinderen, waarvan Miley de oudste is, gevolgd door Braison en Noah. Tish is altijd zeer actief geweest in de carrière van haar dochter, niet alleen als haar manager, maar ook als producent bij de filmprojecten 'The Last Song' en 'LOL'. Hun solide relatie heeft ook zijn donkere momenten gekend. In 2010 vroeg de zanger een echtscheiding aan, om er vervolgens van af te zien. Zijn vrouw deed hetzelfde drie jaar later, maar kwam er ook op terug. Volgens de legende danken de tortelduifjes hun verzoening aan een dierenbegraafplaats. Het was de enige plaats waar ze elkaar konden ontmoeten zonder de aandacht - en de lenzen - van de paparazzi te trekken. Ze zijn dus nog steeds getrouwd. 

Zijn plaats in de hitlijsten

Na 12 studioalbums en 44 singles heeft Billy Ray Cyrus zich op zijn zachtst gezegd een plaats veroverd in de countrymuziek. Zijn nummer één hit, 'Achy Breaky Heart', heeft hem een onsterfelijke populariteit opgeleverd, mede dankzij de danspasjes van de fans in de video die nu viraal is gegaan. Zijn debuutalbum, 'Some Gave All', stond 17 weken op rij op nummer één in de Billboard 200 in de VS, het langst aantal opeenvolgende weken voor een debuut van een artiest. Het bleef 43 weken in de top 10 staan. Sindsdien hebben veel van zijn singles de hitlijsten gehaald, dus hij heeft in de loop der jaren ongelooflijk veel succes geoogst. 
 

Old Town Road

De hit 'Old Town Road' moet na de release bij sommigen de hele zomer 2019 in hun hoofd zijn blijven hangen. En daar is een goede reden voor! Het ritme, tussen rap en countrymuziek, is helemaal in. Deze hit introduceerde Lil Nas X aan het grote publiek. De rapper maakte het liedje populair dankzij het sociale netwerk TikTok, voordat hij zijn geluk beproefde door contact op te nemen met Billy Ray Cyrus zelf. De zanger hield van het lied en stemde toe om mee te zingen in de remix, een keuze waar hij nu geen spijt van zal hebben. ‘Old Town Road' was een wereldwijd succes en haalde overal de hitlijsten. Het stond maar liefst 10 weken op nummer één in de Billboard Hot 100 en overtrof daarmee het record van hits als 'Despacito' van Luis Fonsi en die van Daddy Yankee, de ‘King of Reggaetón'. Het zorgt ongetwijfeld voor heel wat nieuwe aandacht voor Cyrus. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top