De open kwalificaties van de ESL Benelux zijn voorbij

Door Proximus

Deel dit nieuws

De open kwalificatie voor het ESL Proximus Championship is woensdagavond geëindigd na vier spannende edities. De zes ploegen die eind augustus de degradatiefase ingaan, zijn nu bekend.

Na de eerste twee edities die vorige week plaatsvonden, vonden deze dinsdag en woensdag de derde en vierde editie van de open kwalificatierondes plaats. Op het spel? De laatste slots voor de degradatiefase, waarin de pas gekwalificeerde teams zullen strijden tegen de teams die vorig seizoen in het midden van het klassement stonden.

Dinsdagavond zijn de vijandelijkheden hervat in de race om kwalificatie. In de derde ronde streden een tiental teams om bij de laatste drie te eindigen en hun kwalificatie veilig te stellen. Uiteindelijk was het het Slick Esports -team dat op de hoogste trede van het podium eindigde, op de voet gevolgd door Team LBOMBA, dat uiteindelijk hun kwalificatie heeft kunnen bemachtigen, en de Litouwers van Lets Kroket.

De volgende dag was het de laatste kans voor de laatste achterblijvers om hun plaats te bemachtigen. Nu de grote ploegen zich al hadden gekwalificeerd, was er meer ruimte voor de amateurploegen in de eindrangschikking. Er waren echter maar weinig teams ingeschreven, en het was NL>BE die de €300 mee naar huis namen die voor de winnaars van elk kwalificatietoernooi was gereserveerd. De Harkers en MAZESBIN vervolledigden het podium, en de lijst van gekwalificeerden voor de volgende fase van de wedstrijd.

De volgende stap zal naar verwachting op 24 augustus plaatsvinden met de degradatiefase voorafgaand aan de reguliere seizoensfase. Tijdens deze degradatieronde zullen de dertien gekwalificeerde ploegen het opnemen tegen ploegen die in het vorige seizoen in het midden van het klassement stonden. Uiteindelijk zullen slechts vijf teams zich bij LowLandLions, mCon Esports en eClub Brugge voegen in het reguliere seizoen.

Zorg er dus voor dat je de rest van de competitie niet mist, op Pickx Esports!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top