De gemeente Evere organiseert een FIFA-toernooi tijdens de solidaire sportdag

Door Proximus

Deel dit nieuws

Op 28 augustus organiseert de gemeente Evere een FIFA21-toernooi in samenwerking met EGO, een start-up die verschillende esportsinitiatieven in Brussel op poten zet. Er zullen ook WRC-simulators aanwezig zijn zodat iedereen eens kan proeven van de game.

Een nieuw initiatief dus in Evere dat sport met zijn virtuele versie mengt. Op 28 augustus is er de solidaire sportdag en hét moment dus om de bewoners samen te brengen om verschillende sportieve activiteiten te beoefenen. Dit jaar voegt de gemeente hier nu ook esports aan toe.

Als de zon dan wél schijnt, kunnen fans hun beste balkunstjes bovenhalen en het op de klassieke voetbalmanier uitvechten of zich meten met elkaar op FIFA. De gemeente werkt hiervoor samen met EGO, dat al verschillende esportsevenementen in en buiten de hoofdstad heeft georganiseerd. De gemeente organiseert die dag een heus toernooi voor het bekendste voetbalspel ter wereld.

Het toernooi wordt afgetrapt om 11 uur en zal een hele dag duren. Bereid je dus maar voor op een toernooi dat in het format "King of the Hill" gespeeld zal worden. Het format is eigenlijk heel eenvoudig. Wie wint, blijft spelen! Wie op het einde van de dag het meeste overwinningen achter zijn naam kan schrijven, wint het toernooi. Deelnemen is trouwens volledig gratis, dus je hebt niets te verliezen...

En voetbalfans hebben zelfs heel wat te winnen, want de winnaar mag het Lotto Park bezoeken. Het vroegere Constant Vanden Stockstadion is het stadion van Royal Sporting Club Anderlecht. De winnaar van het toernooi mag ook een wedstrijd van de eerste ploeg bijwonen.

Het wordt wel opletten geblazen, want de winnaar krijgt het gezelschap van een wel erg leuke special guest: Zak "Emperatoor" Bentato, FIFA-speler van RSCA en finalist van de Proximus ePro League in 2021. Dé kans om wat gouden tips van hem te ontfutselen!

De simulators van EGO

Heb je minder met voetbal? Geen paniek! EGO voorziet ook WRC-simulators waardoor bezoekers zich kunnen uitleven als rallyrijder.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top