Vrijdagavond openen Standard en KV Oostende de vijfde speeldag in de hoogste voetbalklasse. Met Anderlecht/Gent en Antwerp/Genk stonden er dit weekend twee topaffiches op het programma, maar beide wedstrijden zijn verplaatst naar een (nog te bepalen) latere datum wegens Europese verplichtingen van betrokken teams.
Anderlecht en Gent vroegen uitstel met het oog op hun terugwedstrijd in de laatste voorronde van de Conference League (tegen respectievelijk Vitesse en Rakow Czestochowa), Antwerp kreeg extra rust in het kader van de play-off ronde van de Europa League (tegen Nicosia). 

Er worden de komende dagen dus slechts zeven matchen in 1A gespeeld. Standard en Oostende openen de debatten op Sclessin. De Rouches wonnen afgelopen weekend met het kleinste verschil bij Beerschot en zetten zo hun half mislukte seizoensstart (4 op 9) recht. Oostende boekte tegen Seraing (2-3) een derde zege op rij en pronkt helemaal bovenaan de stand met 9 op 12 naast nieuwkomer Union. De kampioen uit 1B komt pas zondagavond (21u) in actie op het veld van KV Mechelen, dat zich na een 0 op 9 moet herpakken.

Zaterdag staan drie matchen op het programma: Seraing/Cercle Brugge (16u15), OH Leuven/Eupen (18u30) en STVV/Kortrijk (20u45). 

Kampioen Club Brugge, met 8 op 12 in het spoor van het verrassende leidersduo, speelt zondag in de vooravond (18u30) gastheer voor rode lantaarn Beerschot. Eerder op de dag ontvangt Zulte Waregem aan de Gaverbeek Charleroi.