Pukkelpop dag 3: electropop in overvloed

Pukkelpop |
Op de derde festivaldag belooft hetPukkelpopkwartier zijn festivalgangers een flinke dosis muziek, dans en feest. Op het programma staan vooral heel wat pop- en electrobands die het podium zaterdag 21 augustus zullen doen ontploffen.
 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na de openingsdag, die grotendeels in het teken stond van hiphop en rap, bracht de tweede dag vooral postpunk en shoegazeklanken. Zaterdag staat dan weer in het teken van pop en electro. Het festival verwelkomt heel wat Belgische en Nederlandse artiesten van vroeger en nu op het podium in Hasselt.
 
Het Belgische DJ-duo 2manydjs zal een exclusieve DJ-set brengen. De twee broers zijn tevens de oprichters van de electro-rockgroep Soulwax en houden ervan om de festivalganger te doen swingen. Dat ze optreden in Kiewit, was al langer een zekerheid. Ook de knotsgekke electroband The Subs maakt hun opwachting. Deze twee Belgen explodeerden in 2010 met hun waanzinnige hit ‘The Pope of Dope’, die hen een eerste gouden plaat in ons land bezorgde. 
 
Tenslotte krijgt de festivalganger ook de indiepopgroep Bazart te zien. Met vijf Mia’s op zak bewees de band van Mathieu Terryn en Simon Nuytten al meermaals dat ze talent hebben.
 

Girl power

Op de derde festivaldag staan vaak vrouwen in de schijnwerpers. De Nederlandse zangeres Froukje komt het publiek plezieren met haar prachtige stem. Wellicht brengt ze gloednieuwe nummers van haar nieuwe album ‘Licht en Donker’. Ook Chibi Ichigo betreedt het podium zaterdag. Zij zingt tweetalige nummers met Nederlandse en Russische strofes die perfect in elkaar overvloeien, en dat allemaal op hiphop-deuntjes!
 
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top