Deze filmscènes doen je naar de sterrenhemel staren

Films | De maand augustus is de beste maand om hemellichamen te bewonderen en te dromen over de oneindigheid van het heelal. De zomerse sterrenhemel zou helder genoeg moeten zijn om meer te zien aan het firmament dan eender welke andere maand. En van een heldere sterrenhemel genieten is ook in heel wat films en series een favoriete activiteit. Een overzicht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

A Walk to Remember

Bovenal is naar de sterrenhemel staren bijzonder romantisch. In ‘A Walk to Remember’ zijn Landon en Jamie goede vrienden, maar hun hechte band staat op het punt om nog hechter te worden. En deze scène geeft de doorslag. Landon zet alles op alles om Jamie te imponeren tijdens hun avond samen. Hij heeft een verrassing voor haar: hij zal een ster naar haar vernoemen. Een prachtig cadeau dat de jonge vrouw (en de kijkers met haar) helemaal doet smelten. De onvergetelijke scène is een favoriet bij liefhebbers van romantische dramafilms.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Nadat ze een tijdje samen waren, gaan Joel en Clementine met wat vijandigheid uit elkaar. Clementine beslist dat ze al haar herinneringen aan Joel wil laten wissen, maar wanneer Joel hetzelfde probeert te doen, beseft hij bij elke herinnering aan haar steeds meer dat ze iets bijzonders hadden en dat hij dat niet kwijt wil raken. Hij wordt weer helemaal opnieuw verliefd. In een van de mooiste scènes van de film begeven Joel (Jim Carrey) en Clementine (Kate Winslet) zich ’s nachts op een bevroren meer om in de vrieskou te liggen en naar de hemel te staren. Tenslotte zijn de sterren er niet alleen in de zomer!

‘Eternal Sunshine of the Spotless Mind’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!Men in Black

Tijd om het over een geheel andere boeg te gooien. In ‘Men in Black’ moeten de agenten van een geheime organisatie de buitenaardse aanwezigheid op aarde in toom houden. Om de vrede te bewaren, mogen gewone burgers niet weten dat aliens bestaan. De film opent met deze scène, waarin agenten K (Tommy Lee Jones) en D na een missie even de tijd nemen om naar de sterren te staren. D zal na deze opdracht namelijk met pensioen gaan, en daardoor komt er een plekje vrij voor nieuwe rekruut J (Will Smith). Sterren bewonderen is in deze prent om meerdere reden toepasselijk.

‘Men in Black’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!
A Beautiful Mind

Deze film vertelt het levensverhaal van John Forbes Nash Jr., een briljante maar schizofrene wiskundige, mits wat dichterlijke vrijheid. Middenin een receptie wil Nash (Russell Crowe) zijn toekomstige echtgenote Alicia van haar sokken blazen. Onder een sterrenhemel vraagt hij haar om eender welke vorm te noemen. Die vindt hij alsof het kinderspel was onmiddellijk tussen de sterren. De wetenschapper, die gepassioneerd is door meetkunde en astronomie, toont er zijn kennis, maar ook zijn zin voor romantiek mee.‘A Beautiful Mind’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top