Patrick Mahomes en Kansas City moeten zich blijven verbeteren tegen Arizona Cardinals in NFL-voorseizoen

Sport |
In de tweede week van het voorseizoen in de NFL wordt in de nacht van vrijdag op zaterdag (2u) het duel tussen de Arizona Cardinals en de Kansas City Chiefs afgewerkt. Die laatste waren finalist in de Super Bowl van 2020 en mikken ook dit jaar opnieuw hoog. Met Patrick Mahomes in hun team gaan ze dit jaar regelrecht voor winst.
 

Door Pickx

Deel dit nieuws

De NFL gaat terug van start met de eerste fase van het voorseizoen. Voor ploegen is dit hét moment bij uitstek om de ploegsamenstelling en tactiek te verfijnen voor de echte matchen voor de knikkers op het programma staan. Bovendien zijn deze wedstrijden voor sommige spelers een uitgelezen kans om een basisplaats te verdienen. 
 
In de tweede wedstrijd nemen de Kansas City Chiefs het op tegen de Arizona Cardinals. Als winnaar van de Super Bowl in 2019 moesten de Chiefs vorig jaar de duimen leggen tegen de Tampa Bay Buccaneers van Tom Brady in een fikse nederlaag van 31-9. Dit jaar mikt de ploeg uit Kansas op een derde achtereenvolgende finale met eindwinst als doel. 
 
Mahomes: "Ik blijf leren"

De ploeg rekent ook dit jaar terug op Patrick Mahomes die zich de laatste jaren als sterkhouder van het team liet gelden. De quarterback werd in 2018 verkozen tot MVP en wordt gezien als een van de beste spelers van de competitie. Toch wordt vaak vergeten dat hij pas 25 jaar oud is en nog steeds veel kan leren. “Ik ben nog een jonge kerel in deze competitie. Ik probeer nog steeds te leren hoe ik jaar na jaar succes kan blijven nastreven”, vertelt hij aan The Ringer. Ondanks zijn sterrenstatus wil Mahomes zich dus blijven verbeteren. Dit jaar krijgt hij te maken met een nieuw team, inclusief vernieuwde aanvalslinie. 
 
Een lastige wedstrijd tegen de Cardinals

Vorige week wonnen de Chiefs hun eerste wedstrijd van het voorseizoen tegen de San Fransico 49ers. Dat klinkt niet slecht, maar toch is er nog veel ruimte voor verbetering. Tegen Arizona zal het team meer spierkracht moeten tonen, want de Cardinals beschikken over een fysiek sterkere ploeg. 
 
In de laatste wedstrijd wonnen de Cardinals met 19-16 van Dallas door de ene na de andere aanvalspoging af te werken. Vooral rookie Rondale Moore viel op met sterke moves. In de verdediging maakte die andere rookie, Zaven Collins, furore. Hij was de eerste keuze van de Cardinals in de laatste draft en maakte veel indruk. Hoewel de kern van de Cardinals op papier niet zo sterk lijkt, tonen de spelers op het veld een enorme vechtlust. Die motivatie is een belangrijke troef voor de ploeg. 

Volg de wedstrijd tussen de Kansas City Chiefs en de Arizona Cardinals vrijdagavond vanaf 2 uur op Eleven Sports 2, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx.
 
Andere NFL-wedstrijden van het voorseizoen om naar uit te kijken:

Maandag 23 Augustus:
  • New Orleans Saints - Jacksonville Jaguars 's nachts vanaf 2 uur op Eleven Sports 2
Zondag 29 augustus:
  • Cincinnati Bengals - Miami Dolphins, vanaf 22u00  op Eleven Sports 2
  • Atlanta Falcons - Cleveland Browns, 's nachts vanaf 2 uur op Eleven Sports 2

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top