De Benelux-vertegenwoordigers Sector One en mCon Rotterdam zagen beiden hun deelname aan de European Masters voortijdig beëindigd worden. Beide partijen werden dinsdag uitgeschakeld toen de play-in fase van het toernooi ten einde liep.

De afgelopen dagen is de competitie van start gegaan tussen de beste Europese League of Legends teams uit de verschillende ERLS van het oude continent. Twee teams uit de Benelux namen deel aan de play-infase van de competitie: de kampioenen van de Belgian League, Sector One, en de kampioenen van de Dutch League, mCon LG UltraGear.

Wat Sector One betreft, een kwalificatie voor de groepsfase leek zeker haalbaar. En toch, ondanks een slechte eerste wedstrijddag, zouden de Vossen gelijk eindigen met de White Dragons uit Portugal en Team Phantasma uit Griekenland, met een score van vier overwinningen tegen twee nederlagen. Een perfect gelijkspel dat alle drie de teams naar een tiebreaker stuurde, waar Sector One in de eerste ronde verloor van White Dragons.

Voor de Nederlandse vertegenwoordigers eindigde het avontuur nog vroeger. In groep B samen met Movistars Riders en Fnatic Rising, erfden de Dutch League kampioenen een veel minder eenvoudige loting. Het was een groep met een hoger niveau waar mCon niet uit kon komen, ze zijn geëindigd met een enkele, magere overwinning.

Hoewel onze officiële vertegenwoordigers nu uit de race zijn, is er nog enige hoop dat een Belg de trofee in handen krijgt. Een Belg blijft wel degelijk in de wedstrijd, namelijk de Belg Targamas, die speelt voor het Franse team Karmine Corp. Ter herinnering, KCorp eindigde als tweede in de 2021 Summer Split van het Franse League of Legends kampioenschap en behoren tot de favorieten voor de competitie. De laatstgenoemde hadden in de voorjaarseditie al de trofee van de European Masters gepakt.