Borussia Dortmund is er dinsdag in eigen stadion niet in geslaagd de Duitse Super Cup te winnen. De bekerhouder, met Axel Witsel 90 minuten centraal in de verdediging, moest met 1-3 de duimen leggen voor Bayern München. Bij de rust stond de landskampioen 0-1 voor.
Onder meer Thomas Meunier, die nog van COVID-19 herstelt, en de geblesseerde Thorgan Hazard ontbraken bij het zwaar gehavende Dortmund. In de 41e minuut werd het op achterstand gezet door Robert Lewandowski. Thomas Müller verdubbelde de Beierse voorsprong in de 49e minuut. Marco Reus (64e) maakte het even weer spannend, maar tien minuten later deed Lewandowski met zijn tweede van de avond de boeken toe.
Het is de negende Super Cup voor Bayern. Daarmee is het recordhouder. Dorrmund won de Super Cup zes keer, evenveel keer verloor de club uit Noordrijn-Westfalen het treffen tussen de landskampioen en de bekerwinnaar, vijf keer daarvan tegen Bayern. Voor kersvers Bayern-coach Julian Nagelsmann is het de eerste trofee. Met Leipzig greep hij eerder dit jaar net naast bekerwinst.