Pukkelpopkwartier 2021 gaat van start!

Pukkelpop | Pukkelpop opent vanaf donderdag 19 augustus de deuren in Hasselt, zij het voor een verkleinde editie. Op het programma staan vier dagen, elk een apart evenement, van muziek en feest. Proximus Pickx geeft je alle nodige informatie over de eerste dag van dit festival.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het festivalseizoen trekt stilaan weer op gang, en dat zullen de Belgische muziek- en festivalliefhebbers geweten hebben. Toegang is nog beperkt tot houders van een Covid Safe Ticket, maar de concerten, het festivalterrein, het feest en het plezier doen toch al denken aan het normale leven. Donderdag 19 augustus weerklinkt het startschot voor Pukkelpopkwartier, garant voor vier dagen festivalplezier. Met oog op de pandemie blijven er maatregelen van kracht, dus bestaat het festival dit jaar uit vier afzonderlijke evenementen, met artiesten van formaat op de affiche.
 
De eerste dag staat in het teken van de hiphop en de rap, met een line-up boordevol lokaal talent.

De line-up

Opener is de hiphopper Hyalyte, een opkomende dj uit Genk. Daarna is het aan Valentijn Verkerk, beter bekend als Antoon, de Nederlandse rapper, zanger en producer. Hij wordt gevolgd door de jonge Antwerpenaar Rare Akuma, die in Amerika al een gevolg had voor hij ook in eigen land potten begon te breken.
 
De volgende op de line-up is Yung Mavu, die in 2017 doorbrak toen zijn eerste single ‘Black Magic’ viraal ging. Sindsdien speelde hij al kleinere festivals als de Lokerse Feesten en Crammerock plat. Op Pukkelpopkwartier zal hij tonen dat hij klaar is voor het grootste werk. Hij wordt opgevolgd door noorderbuur Kevin (de Gier), van wie Rotterdam door zijn aderen stroomt als waren het de kronkels van de Nieuwe Maas.
 
Moeten we de volgende rapper nog introduceren? Niemand minder dan Zwangere Guy zal het podium bestormen, de koning van Brussel zelve. Met solo-singles als ‘Gorik Pt. 1’ en ‘Niemand’, maar ook met zijn talloze samenwerkingen en zijn collectief Stikstof is hij niet meer van de radio weg te denken.
 
Tot slot worden de Pukkelpopgangers getrakteerd op een Nederlands hiphopduo dat de laatste jaren nog maar amper op het podium te zien is. The Opposites staken de landsgrenzen over met ‘Broodje bakpao’ en bleven met nummers als ‘Licht uit’ en ‘Thunder’ nog wel even plakken, maar besloten er in 2014 mee te stoppen. Na een eenmalig concert kwam het idee van een comeback stilaan opsteken, en hier zijn ze dan weer, klaar om Pukkelpop weer helemaal in te palmen.

Meer info vind je op de website van Pukkelpop, maar de tickets zijn al hopeloos uitverkocht.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top