KV Kortrijk moet het komende speeldag niet per se zonder Mathias Fixelles zien te rooien. Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft vandaag na zijn rode kaart tegen Union een speeldag voorwaardelijke schorsing en een boete van 500 euro gevorderd.
Net voorbij het uur werd Fixelles afgelopen zaterdag in het Dudenpark van Union (2-0) rechtstreeks uitgesloten. De middenvelder, die aan de rust tussen de lijnen werd gebracht, liet het leer te ver van de voet stuiten. De hoog opzittende Undav ontfrutselde hem het leer en had plots vrije baan richting doel. Fixelles trok aan de noodrem, wat hem op rood kwam te staan.

Voor dat vergrijp vordert het Bondsparket een speeldag schorsing, weliswaar met uitstel. Als KV Kortrijk dat voorstel accepteert, is Fixelles komend weekend gewoon inzetbaar voor de wedstrijd op het veld van STVV (21/08). Bij een volgende rechtstreekse rode kaart treedt dan automatisch een speeldag schorsing in werking.

Volgens de indicatieve tabel zou een vordering van één speeldag effectief nochtans gepast zijn, maar het Bondsparket ziet verzachtende omstandigheden. "Namelijk het relatief gunstig sportief disciplinair verleden van Fixelles (die nog geen rechtstreekse uitsluiting op zijn conto had, red.) en de matige intensiteit van de fout", klinkt het maandag in de bondsreactie.