Het is officieel nu. PiKaH zal voor de Belgian Esports Federation (BeSF) de Belgische driekleur dragen. De talentvolle speler bewees zich dit weekend tijdens de finalerondes van de qualifiers. Hij trekt binnenkort dus naar Eilat in Israël voor de Tekken-competitie waarin hij het mag opnemen tegen de beste spelers ter wereld.

De speler PiKaH stelde absoluut niet teleur! Eerst beklom hij met enkele andere spelers de ladder nog tijdens de eerste twee kwalificatierondes, maar dit weekend kon de jonge speler zijn plekje voor de internationale competitie veiligstellen.

Met Steve & Eliza nam hij het op tegen Yoshimitsu van zijn eerste tegenstander, ‘pewpew_‘. Ze begonnen beiden met een puntje te incasseren, maar het brak pewpew_ zuur op toen hij het niet kon afmaken. De vaardige PiKaH kende geen genade en haalde twee beslissende punten binnen: 3-1.

Op naar hét gevecht van de Winner Bracket, de strijd tegen de fenomenale ‘SilverBeamMoon‘. Noem hem maar fenomenaal, want de speler laat al van in begin zien dat hij een plekje tussen de beste spelers ter wereld verdient. De wedstrijd gaat aan een razend tempo van start en de combinaties volgen elkaar op. Met een chirurgische precisie weten beide spelers aanvallen te ontwijken en de counters komen keihard aan. Jin van SilverBeamMoon haalt de eerste ronde binnen na een perfecte counter. Met Leo trekt PiKaH de volgende rondes naar zijn kant. Met enkele fantastische combinaties weet hij de sterke verdediging van Jin te doorbreken. PiKaH lijkt de bovenhand te hebben, maar laat zich soms ringeloren door SilverBeamMoon : de score is nipt: 4-3 in het voordeel van PiKaH.

De controller die gebruikt wordt door Tekken-spelers

SilverBeamMoon zakt door de nederlaag naar de Loser Bracket, waar hij pewpew_ kan verslaan en zo terugkeert voor een herkansing in de grote finale tegen zijn rivaal.

En opnieuw houden beide spelers elkaar goed in evenwicht. PiKaH neemt met Noctis, Kazuya & Geese opnieuw afstand van zijn tegenstander en zijn technische skills leveren hem de Invitational op.

In september meer van dat voor de regionale finales van de competitie!

Credit foto: BeSF