FIFA 22: EA onthult nieuwe functies voor FUT Champions

Door Proximus

Deel dit nieuws

EA heeft eindelijk de wijzigingen onthuld in het populairste speltype van FIFA, Fifa Ultimate Team, voor de editie van 2022. Naast de veranderingen in het speltype, krijgt ook de FUT Champions competitie een kleine facelift.

FIFA's meest gespeelde competitie, FUT Champions, waar elke week honderdduizenden spelers aan meedoen, zal in 2022 niet meer precies hetzelfde zijn. Terwijl de EA Sports teams beetje bij beetje veranderingen in de verschillende modi aankondigen, weten we nu een beetje meer over hoe FUT Champions naar verwachting zal spelen in de volgende versie van het voetbalsimulatiespel.

Het ranking systeem gebaseerd op het aantal overwinningen gaat weg. In FIFA 22 wordt je rang bepaald door een puntensysteem! Je begint je klim tijdens Division Rivals, in Division 10, en kunt helemaal opklimmen tot FUT Champs.

Verschillende etappes in het programma


Als je een bepaald aantal punten hebt behaald, kwalificeer je je automatisch voor de play-offs, de tweede fase in het nieuwe FUT Champions format. Tijdens deze play-offs zult u opnieuw moeten proberen om zoveel mogelijk overwinningen, en dus punten, te pakken. Alleen de beste spelers in de play-offs krijgen namelijk een toegangsbewijs voor de FUT Champions finales, die elk weekend zullen plaatsvinden.

Hoewel deze opsplitsing in meerdere wedstrijden vreemd kan lijken, zou dit toch het aantal wekelijks gespeelde wedstrijden moeten verminderen. Let wel op, de finales worden nog steeds in het weekend gespeeld, dus je moet wel opletten dat je genoeg tijd hebt om je wedstrijden te spelen. Maar maak je geen zorgen, als je je kwalificerende jeton krijgt in een week waarin je niet beschikbaar bent in het weekend, kun je natuurlijk wachten om hem te gebruiken als het uitkomt.

Beloningen opnieuw geëvalueerd

Een eerste reeks beloningen zal voor u beschikbaar zijn zodra u de play-off fase bereikt. Dan moet je de finale bereiken om met je vingertoppen de laatste beloningen aan te raken. Inderdaad moet je al je wedstrijden uitspelen om er direct van te profiteren. Als je dat niet doet, zul je moeten wachten tot het einde van het evenement en je eindklassering om je goodies vrij te spelen.

Een beslissing van EA om het beloningssysteem wat meer in balans te brengen, in overeenstemming met de nieuwe competitiestructuur, opgedeeld in twee verschillende fases.

Naast de veranderingen in de FUT Champions-competitie zijn er ook veel veranderingen in de rest van het spel te bespeuren. Nieuwe functies die we zeer binnenkort in detail zullen bespreken dankzij onze expert FUT Met Apero!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top