Standard neemt het vrijdag om 20u45 op tegen KV Oostende. Beide ploegen zijn inzake punten goed aan het seizoen begonnen. Bij de kustploeg blinkt met Arthur Theate een ex-speler van Standard uit.
Standard won afgelopen weekend met 0-1 van Beerschot en KV Oostende ging met 2-3 winnen bij Seraing. De Rouches staan daardoor vijfde met een 7 op 12, KV Oostende staat met een 9 op 12 op een gedeelde eerste plaats met Union SG. Beiden kenden dus een goede start van het seizoen.

Van 0 naar 6,5 miljoen euro

Bij de kustploeg staat Arthur Theate weer in de basis. De linksvoetige verdediger leek nochtans op weg naar het Italiaanse Bologna, maar daar moeten ze nog eerst spelers verkopen. De Italianen zouden 6,5 miljoen euro willen betalen, met daar nog allerhande bonussen bij. Voorlopig werd er echter nog geen definitief akkoord gevonden.

Bij Standard zullen ze stevig balen. Theate maakte immers deel uit van de jeugdopleiding van Standard, maar daar geloofden ze niet echt in hem. Meer zelfs, Standard liet de linksvoetige verdediger in de zomer van 2020 gratis naar KV Oostende vertrekken. Daar paste hij als gegoten in het dynamische voetbal van Aleksander Blessin. In januari weigerde KVO zelfs al een bod van 5 miljoen euro van Bologna.

In beeld bij de Rode Duivels

Theate, die nog altijd maar 21 jaar is, maakte indruk met zijn kracht, snelheid en energiek verdedigen. Bij momenten gaat hij er nog iets te stevig in, maar het is een speler die bijzonder goed zou passen bij de mentaliteit van Standard. De Luikse club bedong bij zijn vertrek wél een doorverkooppercentage van 30%. Standard besliste volgens de Waalse journalist Sasha Tavolieri echter om die clausule te laten afkopen voor 700.000 euro. Dat gebeurde eind vorig seizoen, toen Standard financieel in moeilijke papieren zat. Het had toen snel nood aan extra geld.

Dat kan dus wel eens een fikse tegenvaller zijn, zeker aangezien Theate KVO deze zomer mogelijk nog vele miljoenen euro’s gaat opleveren. Tegen Standard kan de speler, die ook wordt gevolgd door bondscoach Roberto Martinez, nog maar eens tonen dat zijn ex-club een fout maakte door hem te laten gaan. Wie weet is de match tegen Standard zijn afscheidsmatch voor KV Oostende.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen door op de zenders van de Eleven Pro League, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!