Na een competitieve eerste groepsfase heeft de WePlay Academy League vorige week de laatste vier teams bekendgemaakt die de finale van de competitie mogen spelen in de WePlay Esports Arena in Kiev, Oekraïne.

Een aantal weken geleden kondigde de WePlay organisatie de WePlay Academy League aan, een competitie gereserveerd voor academische teams van de grootste organisaties aanwezig in het Counter-Strike ecosysteem.

Na enkele weken van de groepsfase weten we eindelijk de vier teams die kans maken op de slotfase! Zo, mouz NXT, Young Ninjas, BIG Academy en Fnatic Rising zullen tegenover elkaar staan op maps zoals Mirage of Nuke in de laatste fase van de competitie. De laatste wedstrijd zal in persoon worden gespeeld, terwijl de terugkeer naar LAN steeds vaker voorkomt.

Voor mouz NXT was het een makkelijke rit. Met een eindstand van elf overwinningen tegen drie verliespartijen rolde de meest internationale ploeg van de vier qualifiers, samen met Fnatic Rising, door de competitie. In het algemeen klassement worden zij op de voet gevolgd door Young Ninjas uit Zweden. Met slechts één overwinning en drie punten achterstand op de hoogste trede van het podium, bleken de academici van Ninjas in Pyjamas doorslaggevend en zijn zij een van de teams om in het oog te houden wanneer de competitie ten einde loopt.

De zaken waren echter iets ingewikkelder voor het jonge Fnatic Rising team. Het team kwalificeerde zich op het nippertje, nadat het Na'Vi Junior uitschakelde in de finale van de play-in.

De volgende wedstrijd is in het weekend van 27, 28 en 29 augustus, wanneer de vier gekwalificeerden elkaar zullen ontmoeten in de WePlay Esports Arena in Kiev, Oekraïne, voor een kans op de 45 000$ die beloofd is aan de uiteindelijke winnaar.