Joshua Zirkzee heeft Lukas Nmecha al doen vergeten bij Anderlecht

Jupiler Pro League | De vierde speeldag van Jupiler Pro League ligt alweer achter ons. Zoals elke week kijkt Pickx Sports terug op de man, het doelpunt en het cijfer van het weekend.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Man van het weekend: Joshua Zirkzee

Lukas wie? Bij Anderlecht laat Joshua Zirkzee Nmecha vergeten. De Nederlandse spits, die tegen Seraing al een doelpunt zag afgekeurd worden, scoorde twee keer tegen Cercle Brugge. De Nederlandse huurling van Bayern München was ook goed in het samenspel en wist met zijn twee goals Anderlecht de zege te bezorgen. De Brusselaars begonnen zeer slecht aan de partij, met al een goal voor Cercle na amper 40 seconden. In de dertiende minuut zorgde Zirkzee na een knappe aanval voor de 1-1 en een kwartier later zorgde hij met een mooi schot voor de 1-2. Zijn samenwerking met Benito Raman kan nog wat beter, maar de Nederlander lijkt nu al onmisbaar te zijn bij Anderlecht.

Het doelpunt van het weekend: Junya Ito

Is Genk zaterdag tegen Leuven definitief aan zijn seizoen begonnen? De Limburgers waren heer en meester tegen OHL. Op offensief vlak heeft John van den Brom heel veel weelde. Het aanvallende trio met Theo Bongonda, Paul Onuachu en Junya Ito was onhoudbaar en zorgde voor de 3-0. In de 77ste minuut begon Ito aan een aanval. Hij trok naar het centrum en na een driedubbele één-twee kreeg hij de bal terug aangespeeld, en de Japanner krulde het leer heerlijk in de verste hoek. Deze tiki-taka-goal was van heerlijke makelij. In het slot zorgde Kristian Thorstvedt nog voor een vierde treffer.

Het cijfer van het weekend: 9

Union SG wist na vier speeldagen al 9 punten bij elkaar te sprokkelen. Dat is een droomstart voor de troepen van Felice Mazzu, die naar Eerste Klasse A promoveerden. Union SG staat samen met KV Oostende aan de leiding. Zaterdag boekten de Brusselaars hun derde overwinning van het seizoen door met 2-0 te winnen van KV Kortrijk. In het Dudenpark toonde Union SG zich als een collectief sterk blok, waartegen KV Kortrijk niets kon beginnen. Met het duo Denis Undav-Dante Vanzeir heeft Mazzu een koningskoppel in de aanval. Zij waren samen al goed voor 5 doelpunten en 4 assists in vier wedstrijden. KV Mechelen is gewaarschuwd.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen door op de zenders van de Eleven Pro League, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top