Croky Cup: dit zijn de (potentiële) tegenstanders voor de 1B-teams

Challenger Pro League | Voor Excelsior Virton en Lierse Kempenzonen staat er de komende dagen al een eerste Croky Cupafspraak op de agenda. Beide teams moeten al in de derde ronde aan de bak en zitten dus al in volle bekermodus. Maar ook de andere 1B-teams gaan weldra weten hoe hun eerste bekerhindernis eruit ziet.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Allereerst zullen we het parcours van Virton en Lierse K. even uit de doeken doen. De Pallieters spelen dinsdagavond een uitduel bij Thes Sport (eerste nationale) terwijl de Luxemburgers op woensdag naar Londerzeel (tweede nationale) trekken. Als de twee 1B-teams die pittige trip overleven, dan moeten ze in de vierde ronde respectievelijk naar eerstenationaler Francs Borains (winnaar Londerzeel - Virton) en thuis tegen tweedenationaler Wetteren (winnaar Thes Sport - Lierse K.).

Pas als ze ook die ronde overleven, dan komen RE Virton en Lierse K. in de ronde waarin de andere 1B-teams voor het eerst in actie komen: ronde 5. Die ronde staat geprogrammeerd op 28 en 29 augustus en is de laatste ronde voordat de 1A-teams mee in de pot gegooid worden.

Ronde 5

De zes 1B-teams die in ronde 5 zitten, zullen dit weekend al wel met de nodige belangstelling naar de vierde ronde kijken. Want zij weten namelijk al uit welke wedstrijd hun tegenstander zal komen. We zetten ze even op een rijtje.

Lommel SK vs. winnaar KVK Westhoek (2NA) - Diegem Sport (2NB)
Winnaar KVK Wellen (3NB) - Dessel Sport (1N) vs. Excelsior Moeskroen
Winnaar Hades Hasselt (2NB) - Lyra Lierse Berlaar (2NB) vs. SK Deinze
Winnaar Dender EH (1N) - KFC Diest (3NB) vs. Waasland-Beveren
Winnaar Visé (1N) - Utd Richelle (3N) - RWDM
Winnaar Ol. Charleroi (1N) - (winnaar duel Taminoise (3N) - RFC Luik (1N) op 18/8) - KVC Westerlo

Als Lierse K. in de vijfde ronde geraakt, dan spelen zij thuis tegen de winnaar van het duel tussen FC Cappellen (2NB) en Rupel Boom (1N). Als Virton in de vijfde ronde geraakt, dan spelen zij thuis tegen de winnaar van het duel tussen Hoogstraten VV (2NB) en Arlon (1. prov. Luxemburg).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top