Stats 1B: Maderner (Waasland-Beveren) en Dierckx (Westerlo) nemen beste start

Sport | De eerste speeldag van 1B leverde meteen al wel wat vuurwerk op. Op Virton na openden alle 1B-teams hun doelpuntenrekening en in twee van de vier wedstrijden scoorde één team 3x. In de drie voornaamste statistiekenrankings levert dat meteen drie koplopers op.

De Oostenrijker Daniel Maderner bewees in zijn eerste officiële wedstrijd voor Waasland-Beveren al meteen zijn waarde door twee goals te scoren tegen Lommel SK. De aanvaller maakte in de tweede helft de belangrijke 2-2 en scoorde dan héél diep in blessuretijd zowaar ook nog de winninggoal. Hij is voorlopig de enige speler die al meer dan 1x kon scoren.

Lommelaar Koki Saito was ook dicht bij twee goals, maar zijn tweede mogelijke doelpunt kwam op naam van Brendan Schoonbaert. De verdediger van Waasland-Beveren tikte het leer in eigen doel in een poging om Saito af te stoppen.

Ook Tuur Dierckx nam een vliegende start. De winger van KVC Westerlo lag met twee assists aan de basis van de 0-2 overwinning van zijn team bij Excelsior Virton en gaat zo voorlopig alleen op kop in de assistenranking. Opvallend weetje: vorig seizoen gaf Dierckx twee assists in het volledige seizoen.

Bij de clean-sheets was David Jensen de enige goalie die zijn netten kon schoonhouden op de eerste speeldag. De doelman van KVC Westerlo kreeg niet zo veel werk tegen Excelsior Virton en mocht zo al snel in het seizoen een streepje trekken achter zijn naam.