Dante Vanzeir: van bankzitter bij KV Mechelen tot smaakmaker van Union SG

Jupiler Pro League | Union SG is dé verrassing van de competitiestart. De Brusselaars staan met een 9 op 12 samen met KV Oostende aan de leiding. Eén van de spelers die er furore maakt, is Dante Vanzeir. De aanvaller wist in het verleden zich niet door te zetten bij tegenstander KV Mechelen. De twee ploegen treffen elkaar zondag om 21u.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Union SG won vorig weekend overtuigend met 2-0 van KV Kortrijk en het had nog heel wat meer kunnen scoren. Het maakte eerder al indruk door te winnen bij Anderlecht en Beerschot, tegen Club Brugge werd onterecht verloren. De jongens van Felice Mazzu zijn een aanwinst voor Eerste Klasse A.

Geen succesverhaal bij KV Mechelen

Dat kan ook gezegd worden van Dante Vanzeir, die een koningskoppel vormt met Denis Undav. Die laatste liep al meer in de schijnwerpers met zijn 4 doelpunten, maar Vanzeir is ook zeer goed aan het seizoen begonnen. Tegen KV Kortrijk was hij de man van de match dankzij zijn eerste treffer van het seizoen en een assist. De ex-speler van KRC Genk en Beerschot zorgde zo al voor drie assists.

Vanzeir zal met véél motivatie aan de partij tegen KV Mechelen beginnen. De aanvaller heeft immers nog een rekening openstaan met Wouter Vrancken. In het seizoen 2019-2020 werd Vanzeir door Racing Genk voor een jaar uitgeleend aan KV Mechelen, maar hij kreeg er nooit echt het vertrouwen van Vrancken. Aanvankelijk kreeg de aanvaller nog de nodige speelkansen, maar naarmate het seizoen vorderde werden die speelkansen steeds schaarser. KV Mechelen besliste daarom om de dure aankoopoptie niet te lichten. Vanzeir tikte daardoor af op amper 3 goals en 1 assist in 18 wedstrijden, waarin hij amper 752 speelminuten kreeg.

Topseizoen bij Union SG

Enkele weken na dat seizoen bij KV Mechelen trok de voormalige speler van de beloften van België naar Union SG. Dat is tot op heden een droomhuwelijk. Vanzeir, die met zijn snelheid, diepgang en neus voor goals veel potten breekt, was er vorig jaar goed voor 19 goals en 8 assists in 24 competitiewedstrijden.

Vanzeir bewees zijn waarde in 1B en laat voorlopig zien dat hij zeker zijn plaats heeft in 1A. De 23-jarige aanvaller zal tegen KV Mechelen willen bewijzen dat Vrancken & co hem in het verleden misschien toch wat meer vertrouwen hadden moeten geven.

Pikant detail: naast Vanzeir heeft ook Thibaut Peyre een verleden bij de twee ploegen. De verdediger maakte 2,5 jaar geleden de gevoelige overstap van Union SG naar KV Mechelen, die toen beiden voor promotie naar 1A aan het strijden waren. De verdediger is momenteel een bankzitter bij de Maneblussers. Er zijn dus genoeg ingrediënten om van KV Mechelen-Union SG een heerlijke pot voetbal te maken.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen door op de zenders van de Eleven Pro League, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top