Dit had de wedstrijd van de 5e dag van de Pro League moeten zijn. RSC Anderlecht - KAA Gent was gepland voor zondag 22 augustus maar werd uitgesteld met het oog op de Europese beker. Toch staan er nog zeven andere interessante wedstrijden op het programma.
De vijfde speeldag van de Jupiler Pro League begint op vrijdag 20 augustus met Standard Luik. De ploeg uit Luik, die een middelmatige start van het seizoen kent, ontvangt KV Oostende om 20u45. Het kustteam is in goede vorm en staat bovenaan het klassement met 9 punten. Het zal niet gemakkelijk worden voor de Luikenaars, die hun fans een revanche verschuldigd zijn na het bloedbad tegen Antwerpen van twee weken geleden.
 
Oorspronkelijk was voor aanstaande vrijdag een andere wedstrijd gepland: Antwerp – KRC Genk. De Europese verplichtingen van Antwerp brachten de Pro League er echter toe de wedstrijd uit te stellen.
 
Seraing moet zich herpakken, Eupen gelanceerd?
 
Belgische voetbalfans kunnen zaterdag uitkijken naar drie wedstrijden. In de eerste wedstrijd ontvangt RFC Seraing Cercle Brugge om 16u15. De metalo’s hebben tot nu toe slechts drie punten en als ze geen ingewikkeld seizoen willen beleven, zullen ze punten moeten gaan pakken. Cercle zal echter geen cadeau zijn.
 
Vervolgens reist KAS Eupen om 18u30 naar OHL Leuven. De Panda's zijn nog steeds ongeslagen met 2 overwinningen en 2 gelijke spelen en staan op een verbazingwekkende derde plaats. Zal deze verplaatsing hen in staat stellen hun vooruitgang voort te zetten, of zal OHL de spiraal doorbreken met hun eerste overwinning van het seizoen? Het voordeel gaat naar de Eupenaren.
 
Tot slot sluiten STVV en KV Kortrijk de dag af op zaterdag om 20u45. Ze hebben allebei op de vierde dag verloren en zullen geen twijfel in de rangen van de club willen laten komen.
 
Kan Union bevestigen?
 
Zondag moeten we het stellen zonder RSC Anderlecht en KAA Gent. Maar om 16 uur vergeten we dat allemaal en concentreren we ons op Zulte Waregem - Charleroi. De Zebra's zijn goed gestart en zullen proberen de Vlaamse val te ontwijken om aan de leiding te blijven.
 
De volgende is titelverdediger Club Brugge. Om 18u30 ontvangt blauwzwart Beerschot. De Ratten zijn momenteel niet echt in vorm, en met de steun van hun publiek zou Brugge geen problemen mogen hebben.
 
De dag wordt afgesloten met de verplaatsing van Union, de huidige leider in het kampioenschap, naar KV Mechelen om 20u45. Kan Union aan de top blijven in de Jupiler Pro League? Hun goede vorm is een goed argument voor een positief resultaat.
 
Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen door op de zenders van de Eleven Pro League, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus. 

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!