Gaat Haaland Lewandowski opvolgen bij Bayern München?

Sport | Borussia Dortmund en Bayern München strijden dinsdag in het kader van de Duitse supercup in het Signal Iduna Park-stadion van Dortmund voor de eerste prijs van het seizoen. Dortmund won vorig jaar de beker en Bayern ging met de titel aan de haal. Beide ploegen rekenen meer dan ooit op hun topspitsen Erling Haaland en Robert Lewandowski.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dit is al de achtste keer in tien edities dat beide ploegen de Duitse supercup tegen elkaar afwerken. Bayern München wist vier keer met de zege aan de haal te gaan, Dortmund won al drie keer. Vorig jaar werd het nog 3-2 voor Bayern. Het is duidelijk dat Dortmund de eeuwige uitdager blijft voor Bayern, al is die laatste club al vele jaren ongenaakbaar in Duitsland. Dortmund is 'the best of the rest'.

Dortmund opende het seizoen met een 5-2 zege tegen Frankfurt en Erling Haaland was weer bij de pinken. De Noor scoorde twee keer en leverde drie assists. Bayern begon moeizaam aan het seizoen en speelde 1-1 bij Borussia Mönchengladbach. Wie scoorde denkt u? Jawel, Robert Lewandowski.

Goed voor 89 goals in één seizoen

De twee zijn veruit de beste spitsen in Duitsland en ook nog ver daarbuiten. Haaland scoorde vorig seizoen in alle competities samen nog 41 keer in 41 wedstrijden en hij leverde daarin ook nog eens 12 assists. Lewandowski was op zijn beurt goed voor 48 doelpunten en 9 assists in 40 wedstrijden.

De cijfers van de twee zijn enorm in de Bundesliga. Lewandowski is al sinds 2010 actief in Duitsland en in 351 competitiewedstrijden vond hij maar liefst 278 keer de weg naar de netten en hij gaf daarbij ook nog eens 71 assists. Haaland is nog maar sinds januari 2020 actief in de Bundesliga, maar met 42 doelpunten en 14 assists in 44 competitiewedstrijden legt hij duizelingwekkende cijfers voor.

De Poolse prijssschutter van Bayern, die in 2014 de overstap maakte van Dortmund, wordt op 21 augustus 33 jaar. Bayern weet dat het stilaan naar een jongere opvolger moet uitkijken en daarbij heeft de club zijn oog laten vallen op… de 21-jarige Haaland.

Haaland voorlopig te duur

Hasan Salihamidzic, technisch directeur bij Bayern München, was in de Duitse pers onlangs nog zeer duidelijk. "Erling Haaland is een topspeler die wellicht de hele wereld wil. Uiteraard bestuderen ook wij die mogelijkheid", zei hij. De transfermarkt is nog enkele weken open en na de transfers van Lionel Messi & co durven we geen enkele transfer meer uit te sluiten.

Dan zal Bayern wel zijn transferrecord moeten verpulveren. De duurste ingaande transfer ooit van de club is die van Dayot Upamecano, die deze zomer voor 42,5 miljoen euro overkwam van RB Leipzig. Haaland, die nog tot medio 2024 onder contract ligt, kost op dit moment echter 175 miljoen euro. Toch zou er volgens Duitse media een clausule in zijn contract staan die in de zomer van 2022 in werking zal treden, waardoor hij nog maar 75 miljoen euro moet kosten. Dan zullen alle Europese topclubs in de rij staan, of probeert Bayern deze zomer alsnog een akkoord te vinden met Dortmund?

Haaland – die aangaf wellicht nog een jaar te blijven - kan in de supercup tegen Bayern zijn doelpuntengemiddelde alvast nog wat extra opkrikken…

Volg Borussia Dortmund-Bayern München aanstaande dinsdag om 20u30 op Eleven Sports 1, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top