Wie volgt kampioen Inter op in de Serie A en wat kan je verwachten van onze Belgen?

Sport | Aanstaande zaterdag hervat het Italiaanse kampioenschap. De grote vraag die iedereen zich stelt is: wie zal titelverdediger Internazionale opvolgen? Daarnaast is het ook uitkijken naar de prestaties van Dries Mertens & co.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Inter werd vorig jaar na 11 jaar weer kampioen in Italië. De titel had echter ook gevolgen want succestrainer Antonio Conte verliet de club en ook Romelu Lukaku trok weg uit Milaan. De club kampt met grote financiële problemen en moest daarom zwaar besparen.

Conte kondigde zijn vertrek al snel aan en Lukaku trok onlangs naar Chelsea. Hij werd de duurste speler ooit met een totaalsom van 327 miljoen euro (al zijn transfers inbegrepen). De volgende die de club zou kunnen verlaten, is mogelijk Lautaro Martinez. De vraag is of Inter nog een titelkandidaat is? Dat is niet zeker.

Juventus terug kampioen?

Juventus zal dit seizoen weer als favoriet starten om terug de titel te winnen. De club eindigde vorig seizoen op een zeer teleurstellende vierde plaats achter Inter, AC Milan en Atalanta. Cristiano Ronaldo & co zullen gebrand zijn op revanche om terug aan een hegemonie te beginnen. Om opnieuw het beste team van Italië te worden, kan de Oude Dame rekenen op de terugkeer van trainer Massimiliano Allegri. Hij verving Andrea Pirlo die er nooit in geslaagd is om Juventus echt te laten draaien.

AC Milan wil op zijn beurt bevestigen en zelfs beter doen dan vorig seizoen. Het is tien jaar geleden dat ze nog eens kampioen speelden en zij hopen Inter op te volgen. De ploeg moet dan wel constanter presteren dan vorig jaar, maar het verloor met Gianluigi Donnarumma wel zijn absolute topspeler aan PSG.

Atalanta is dan weer een club die al jaren veel indruk maakt in de Serie A. Kunnen zij voor een grote verrassing zorgen en de titel pakken? Of is dat nog een stap te ver? Het team kan altijd rekenen op hun mentor en trainer Gasperini, wiens contract volgend jaar in juni afloopt.

Wat kunnen de Belgen tonen?

Dit seizoen zullen er ook heel wat Belgen actief zijn in de Serie A. Romelu Lukaku vertrok dan wel, maar Dries Mertens speelt er wel nog. Hij gaat op zijn 34ste wellicht aan zijn laatste seizoen bij Napoli beginnen. Hij is na dit seizoen einde contract.

Er zijn ook twee jongere spelers die interessant zijn om te volgen: Alexis Saelemaekers en Zinho Vanheusden. De eerste speelde zich in de ploeg bij AC Milan en hoopt verder te gaan op dat elan. Voor Vanheusden wordt het zijn eerste seizoen in de Serie A. Inter verhuurt hem aan Genoa en de ex-speler van Standard wil tonen dat hij het hoogste niveau aankan.

Tot slot zijn er (voorlopig) nog twee Belgen: Jordan Lukaku keerde terug naar Lazio na zijn uitleenbeurt aan Antwerp De toekomst van Lukaku bij Lazio blijft onduidelijk. Blijft hij in Rome of wordt hij opnieuw uitgeleend, of zelfs helemaal verkocht? Voor Daan Heymans liggen de kaarten anders. De middenvelder maakte de overstap van Waasland-Beveren naar Venezia FC. Bij Juventus is het afwachten of de jonge Koni De Winter speelminuten krijgt.

Volg de Serie A het hele seizoen op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Het programma voor de eerste dag van de Serie A:

Zaterdag 21 augustus

  • Inter - Genua, 18.30 uur op Eleven Sports 2
  • Hellas Verona - Sassuolo, 18.30 uur
  • Empoli - Lazio, 20:45 uur
  • Torino - Atalanta, 20:45 uur op Eleven Sports 2
Zondag 22 augustus
  • Udinese - Juventus, 18.30 uur op Eleven Sports 1
  • Bologna - Salernitana, 18.30 uur
  • AS Roma - Fiorentina, 20:45 uur op Eleven Sports 1
  • Napoli - Venezia, 20:45 uur op Eleven Sports 2
Maandag 23 augustus
  • Cagliari - Spezia, 18.30 uur
  • Sampdoria – AC Milan, 20:45 uur op Eleven Sports 2

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top