Het tv-kanaal RTC Télé-Liège organiseert dit weekend een streamingmarathon voor het goede doel. Het evenement werd in het leven geroepen om de slachtoffers van de recente overstromingen in ons land te steunen. Daarvoor roept het tv-kanaal verschillende streamers op die 36 uur lang zullen uitzenden.

Een maand na de overstromingen die het zuiden van ons land teisterden, zal dit weekend een mooi initiatief plaatsvinden op het lokale tv-station RTC Télé-Liège. In samenwerking met de organisatie Unknown Esports, organiseert het kanaal deze zaterdag een marathon voor het goede doel, om geld te in te zamelen voor de slachtoffers van de overstromingen.

Het evenement heet "Stream voor Liège", duurt 36 uur lang en wordt door een tiental streamers gepresenteerd. De streamers mogen zelf beslissen hoe ze die tijd willen invullen, om zoveel mogelijk donaties in de wacht te slepen. De meesten onder hen wonen in de getroffen regio, zoals Valentin "Risze" Liradelfo, Rainbow Six-speler in de Franse organisatie Vitality. Volgens de laatste geruchten zullen er nog meer namen bekendgemaakt worden.

Ben je zelf een streamer, maar maak je nog geen deel uit van het evenement? Dan kan je nog steeds je steentje bijdragen. Er is nog steeds een link beschikbaar, zodat je donaties rechtstreeks naar het fonds gestort worden. Cool, toch?

Om zoveel mogelijk donaties binnen te halen, zullen de presentators werken met donation goals. Ze zullen met andere woorden opdrachten moeten uitvoeren als bepaalde bedragen bereikt worden. Alle donaties gaan rechtstreeks naar de organisaties Live In Color en Yallah en Avant!, die de slachtoffers van de ramp helpen met hun "U.N.I.E.S - Spécial Inondations"-project.

Een heel mooi initiatief, dat we alleen maar kunnen aanmoedigen. Check zaterdag zeker eens het Twitchkanaal van RTC Liège om de marathon te volgen en zoveel mogelijk te doneren!