Volg dit weekend de legendarische 24 Uren van Le Mans!

Dit weekend zullen autosportfans ongetwijfeld hun ogen richten op het Franse departement Sarthe en het beroemde circuit van de 24 Uren van Le Mans. Daar vindt de belangrijkste manche van de Michelin Le Mans Cup 2021 plaats.

De Tertre Rouge, de rechte lijn van Hunaudières, Maison Blanche... Het zijn maar enkele mythische namen die de 24 Uren van Le Mans legendarisch maken. Het evenement vindt plaats in het kader van de Michelin Le Mans Cup 2021, waarvan het de vierde ronde van het seizoen is.
 
Er kan van alles gebeuren tijdens de 24 uur van de race. Dit jaar mogen toeschouwers opnieuw aanwezig zijn, nadat de editie van vorig jaar werd verreden achter gesloten deuren vanwege de coronapandemie. Toyota is de grote favoriet om zichzelf op te volgen als laureaat - vooral in de nieuwe Hypercar-categorie - maar de concurrenten zullen het Japanse merk maar al te graag van de troon willen stoten.

Een reeks Belgische deelnemers, waaronder één vrouw

Stoffel Vandoorne, Maxime Martin, Nigel Bailly, Tom Cloet, Alessio Picariello en de gebroeders Vanthoor staan ??op 21 en 22 augustus aan de start van de huidige editie van de 24 Uur van Le Mans. Zij zullen het gezelschap krijgen van Sarah Bovy. De Luikse coureur heeft haar sporen al verdiend: voor haar grote debuut in het FIA WEC zette ze een geweldige prestatie neer tijdens de 6 uur van Monza.
 
De 32-jarige Luikse volgt Vanina Ickx op, dochter van autosportlegende Jacky Ickx. Zij nam voor het laatst deel aan de 24 Uren van Le Mans in 2011. Bovy zal aan deze editie deelnemen in een Ferrari 488 GTE met de hulp van een 100% vrouwelijke ploeg. Ze hoopt de top 5 te behalen van de 23 auto's in haar klasse.

Sport

Bekijk alles
Top