Deze nieuwe films heeft de bioscoop in de aanbieding

Films |
Het is woensdag, en dat betekent: nieuwe films in de cinema. Ook deze week kan je in de bioscoop terecht voor een nieuwe lading romantiek, aangrijpend drama en bloedstollende horror. Proximus Pickx lijst ze op.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Night House

De horrorfilm van de Amerikaanse cineast David Bruckner ('The Ritual') speelt zich af in een huis dat enkele mystereuze geheimen herbergt die beter nooit het daglicht zien. Na de onverwachte dood van haar man, blijft Beth (Rebecca Hall) alleen achter in het huis aan het meer dat hij voor haar bouwde. Beth probeert het verlies van haar man te verwerken, maar kampt met intense nachtmerries. Ze beleeft visioenen van een paranormale aanwezigheid, die contact probeert te zoeken. Wanhopig naar antwoorden begint ze te snuisteren in de spullen van haar man. Het duurt niet lang eer ze zich die speurtocht naar de waarheid beklaagt...
 

Reminiscence

Deze romantische scififilm is het bioscoopdebuut van Lisa Joy, één van de breinen achter de veelgeprezen scifiserie 'Westworld', en voert Hugh Jackman op als een 'geheugendetective'. Hij gidst zijn cliënten door hun eigen, verloren gewaande herinneringen. Zijn leven aan de rand van de gezonken kust van Miami neemt een nieuwe wending als de mysterieuze Mae (Ferguson), een nieuwe cliënt, zich aanmeldt. Hun relatie evolueert al snel naar een passionele liefdesverhouding. Maar als de herinneringen van een andere cliënt onthullen dat Mae betrokken is bij een resem geweldsdelicten, moet Bannister nog dieper in het verleden duiken om de waarheid over zijn geliefde te achterhalen.

The Ice Road

Deze actiethriller is Liam Neeson ten voeten uit: een doodgewone vent wiens leven overhoop gegooid wordt door een ingrijpende gebeurtenis, en die zich vervolgens ontpopt tot held met een missie. Deze keer neemt Neeson de gedaante van een beslagen trucker aan die een onmogelijke reddingsmissie begeleidt om ingesloten mijnwerkers van een ingestorte diamantmijn te bevrijden. Het reddingsteam moet daarvoor onder andere een bevroren meer oversteken. Trucker Mike komt beslagen op het ijs, maar heeft geen idee welke gevaren op de loer liggen. En nee, dan bedoelen we niet enkel de dooi...

Supernova

Dit aangrijpend romantisch drama met hoofdrollen voor Colin Firth, Stanley Tucci en Lori Campbell vertelt het verhaal van Sam en zijn partner Tusker, die al twintig jaar een koppel vormen. Met hun camper trekken ze door Engeland, waar ze oude banden weer aanhalen met vrienden en familie. De twee genieten van de waardevolle tijd die hen nog rest, nu bij Tusker dementie is vastgesteld. De kijker is getuige van de hartverscheurende, langzame aftakeling van Tusker, die steeds vaker verstrooid is, en zijn finale plannen. Ook Sam kijkt met lede ogen toe hoe zijn zielsverwant ten prooi valt aan de ziekte, maar besluit om niet van zijde te wijken. De beslissing van Tusker om zijn eigen lot in handen te nemen zint Sam allerminst.

Dit aangrijpend verhaal is een accurate weergave van het aftakelingsproces van dementiepatiënten, en de impact op hun naasten. Wees maar zeker dat 'Supernova' aan de ribben blijft kleven en zich in je geheugen zal nestelen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top