ESL Benelux: de eerste qualifiers zorgen voor verrassingen!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Gisterenavond was het zover, de eerste twee kwalificatierondes van het ESL Proximus Benelux Championship werd gespeeld. Twee wedstrijdavonden hebben voor enkele verrassingen gezorgd, meerbepaald door de kwalificatie van teams die we niet meteen hadden verwacht! Een terugblik op de eerste competitieweek.

De strijd voor de closed qualifiers barstte dinsdagavond los en was uitzonderlijk goed voor vier gekwalificeerde teams. IceWolves Esports werd vorig seizoen gediskwalificeerd en moest zijn plaats afstaan in het reguliere seizoen.

Met de core van het voormalige 4Elements CS:GO kon het team van KRC Genk doorstoten, ondanks enkele misstappen. In de halve finale verloor de Limburgse organisatie van een sterk Wagyu5. Het onbekende team boekte een verdiende overwinning: eerder speelden ze een aantal favorieten naar huis, zoals Sector One, dat in de herkansing op woensdag wel succesvol was.

De resultaten van dinsdag 10 augustus

Tussen de overige gekwalificeerden vinden we ook de teams van Arbo Rotterdam en BndemPEEK terug, die het groepje gelukkigen vervolledigden.

De competitie werd verdergezet op woensdagavond. Zoals we eerder al schreven, werd dat een betere dag voor Sector One. De vossen verloren van mCon Esports Academy, maar schreven de match voor de derde plaats tegen domiNatus wel op hun naam.

mCon maakte op zijn beurt een sterke indruk. De Rotterdammers eindigden op de eerste plaats van de tweede kwalificatiefase, na een 16-12 zege tegen team jatoch.

Je hebt het begrepen: A5 Wagyu, Arbo Rotterdam, KRC Genk, BndemPEEK, mCon Esports Academy, jatoch en Sector One plaatsen zich voor de closed qualifier, die zal beslissen welke teams aan het reguliere seizoen mogen deelnemen!

Volgende week vinden de derde en vierde open kwalificatierondes plaats. Daarin vechten de overige teams voor de zes laatste tickets voor de closed qualifier. Om te weten te komen wie de laatste gelukkigen zullen zijn, zien we je dan graag terug!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top