Het seizoen van de Open Challengers eindigde in de meeste regio's in juli. Activision besloot daarom om de Challengers Championship te organiseren, om het einde van het secondaire Call of Duty-circuit te bekronen. Het Schotse team The Atlas Lions won het evenement, Elevate eindigde als zesde.

Het interessante parcours van Elevate

Het format van de competitie was simpel: 32 teams werden geselecteerd en in acht groepen verdeeld. Enkel de twee beste van elke groep konden doorstoten naar de volgende fase van het toernooi.

24 van die 32 teams leverden de beste prestaties tijdens de Open Challengers in stage 5. De groep werd aangevuld met de acht beste teams van de Last Chance Qualifier: EU, een toernooi waaraan een aantal van de meest bekende namen in esports deelnamen.

Al dit werd gespeeld in een Bo5 double elimination-format. $100 000 lag klaar voor de deelnemers. Atlas Lions verdiende als eindwinnaar $40 000, het Italiaanse Amelia Strays won $20 000. Las Pepes eindigde op de derde plaats en nam $12 000 mee naar huis.

The Atlas Lions bevonden zich dus aan de top van de ranking door de competitie in de Winner Bracket te domineren: 3-0 tegen ClutchRayn, 3-0 tegen Belgium Power en nog eens 3-0 tegen Las Pepes. Vervolgens lieten de Schotten een steekje vallen tegen Amelia Strays (1-3). Ze herpakten zich snel in de Loser Bracket en namen wraak op de Italianen in de finale (3-2, 3-1).

Elevate, waarin onze landgenoot Denza excelleerde, kon zich jammer genoeg plaatsen voor de finale: ze werden door de Strays naar de Loser Bracket verwezen met 3-2. Las Pepes maakte daar een definitief einde aan het avontuur van de Belg.

Toch mag het parcours van Elevate indrukwekkend genoemd worden. Het team eindigde in de verschillende fases van de Challengers drie keer als eerste en twee keer als tweede, en kan beschouwd worden als een grote kanshebber in de volgende operations.

Het seizoen van de beste Europese amateurteams zit er dus officieel op! Nu is het wachten op de release van de volgende telg in de Call of Duty-franchise.