De leukste kijktips van het weekend

Het weekend is weer aangebroken en dat wil zeggen: tijd om te relaxen. Ga op je gemak in de zetel zitten, neem er een hapje en een drankje bij en geniet van het mooie tv-aanbod dit weekend! Proximus Pickx koos er voor jou deze vijf kijktips uit.

Vlaanderen herleeft

Deze documentaire werpt een blik op hoe de Vlaamse muziekindustrie na de coronacrisis voorzichtig weer opveert. Van de klanktechnicus die zijn koffers met kabels letterlijk onder het stof vandaan haalt, over de bookingsmanager die weer de telefoon hoort rinkelen, tot de artiest die zich opmaakt om opnieuw een massa toe te zingen... Presentator Eric Goens volgt hen allemaal bij de langverwachte heropstart van het culturele leven.

We zien onder meer Niels Destadsbader, Bazart, De Romeo’s en Luka Cruysberghs de revue passeren, en de documentaire gunt de kijker ook een blik in het leven van de technici achter de schermen.

Bekijk ‘Vlaanderen herleeft’ op zaterdag 14 augustus om 16u05 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

The Great Gatsby

We gaan een eeuw terug in de tijd, naar die andere jaren 20: New York, 1922. Het zijn de ‘roaring twenties’ dus decadentie tiert welig, met lossere zeden, betoverende jazz en swingende aandelenkoersen. Would-beschrijver Nick Carraway verhuist vanuit het Midwesten naar het New Yorkse Long Island en wordt daar de buurman van de beroemde Jay Gatsby, een mysterieuze miljonair die een liederlijk leven leidt en non-stop uitbundige feestjes organiseert. Net als zijn mooie nichtje Daisy en haar rokkenjagende echtgenoot Tom Buchanan wordt Nick meegezogen in de betoverende, extravagante wereld van Gatsby.
 
Bekijk ‘The Great Gatsby’ op zaterdag 14 augustus om 20u05 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Goldeneye

Op VTM kan je zaterdagavond genieten van een klassieker, met deze Brits-Amerikaanse Bondfilm van Martin Campbell uit 1995.
 
Het verhaal speelt zich af in de nasleep van de Koude Oorlog. Na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie leert geheim agent James Bond in Monte Carlo de mysterieuze Russische Xenia Onatopp kennen, maar hij beseft niet dat ze stiekem een handlanger is van zijn aartsvijand Oroemov. Tijdens de demonstratie van een nieuwe, extreem geavanceerde helikopter voor de NAVO wordt het toestel door Xenia gestolen, in opdracht van Janus, de Russische misdaadorganisatie die geleid wordt door Oroemov.
 
Bekijk ‘Goldeneye’ op zaterdag 14 augustus om 22u50 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Ghostbusters II

Op zondagavond vertoont VTM3 de sequel op de populaire familiefilm ‘Ghostbusters’, met in de hoofdrol opnieuw het onnavolgbare comedy-icoon Bill Murray.
 
Na een tussenpauze van vier jaar komen de beroemde spokenjagers weer bij elkaar. De kinderwagen van Dana's zoontje Oscar gaat er in het drukke verkeer plots vandoor en Dana slaagt er nog net in om haar zoontje te redden. Ze is ervan overtuigd dat er meer en de hand is, namelijk dat iets bovennatuurlijks haar baby bedreigt… Ze vraagt dan ook aan Peter, Ray, Winston en Egon om een onderzoek in te stellen. In de ondergrondse tunnels van New York ontdekken zij een smurrie van roze slijm, die alle haat van New York kanaliseert.
 
Bekijk ‘Ghostbusters II’ op zondag 15 augustus om 22u50 op VTM3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Patser

Afsluiten doen we met zzn film van eigen bodem. Dit  Belgische middaaddrama van succesregisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah brengt het verhaal van vier vrienden in Antwerpen. Vier vrienden wonen in Antwerpen. De vier zijn stuk voor stuk stoutmoedige dealers met grote ambities. De groep besluit een cokedeal te saboteren en de drugs eigenhandig aan de man te brengen. Maar de zaken lopen compleet uit de hand, met de nodige actie en spanning tot gevolg.
 
Bekijk ‘Patser’ op zondag 15 augustus om 21u05 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Series

Bekijk alles
Top