mCon Esports wint Dutch League en plaatst zich voor play-ins European Masters

Door Pickx

Deel dit nieuws

mCon Esports Rotterdam zorgde voor een verrassing van formaat in de Dutch League, de Nederlandse tegenhanger van onze Belgian League. In de finale van de play-offs klopten de Rotterdammers de topfavoriet PSV Esports. Ze namen zo €2500 mee naar huis en een ticket voor de play-ins van de European Masters.

De overwinning van mCon Esports kwam als een donderslag bij heldere hemel. De Rotterdammers, met landgenoot Hicham "SozPurefect" Tazrhini, wonnen tijdens de groepsfase slechts 60% van hun wedstrijden, met drie nederlagen vlak voor de play-offs. PSV Esports had daarentegen een win rate van 90%, en zette in de halve finale EZ eenvoudig opzij.

De favoriet was dus al bekend. Toch liet mCon tekenen van beterschap zien tijdens de knock-outfase. Het team van SozPurefect schakelde respectievelijk Team THRLL en Team Echo Zulu uit, telkens met een 3-1 score. De finale zou dus een duel tussen Eindhoven en Rotterdam worden. In de groepsfase won PSV Esports twee keer eenvoudig van mCon, maar deze Bo5 zou iets anders uitdraaien.



PSV begon sterk aan de partij en pakte een vroege voorsprong, maar na een epische comeback was de eerste ronde voor mCon. Al snel stond de 2-0 op het scorebord. PSV schoot eindelijk wakker en pakte de derde ronde, maar dat resultaat bleek slechts een uitschieter. De Rotterdamse organisatie bleek te sterk, en de finale was na de vierde ronde beslist!

mCon Esports greep zo de welverdiende titel van Nederlands kampioen en de hoofdprijs van €2500. SozPurefect en zijn teammaats plaatsten zich ook voor de play-ins van de European Masters, waar Sector One ons land zal verdedigen. Hou zeker Pickx Esports in de gaten voor het laatste nieuws over dat toernooi!

Copyright afbeelding: @lolesports nl

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top