Legendarische wedstrijden: Real Madrid en recordman Ronaldo spelen Malmö in de vernieling

Voetbal | 8 december 2015 is voor Malmö FF een zwarte bladzijde uit de geschiedenis. Die dag maakte tegenstander Real Madrid in eigen huis gehakt van het Zweedse team. Het werd maar liefst 8-0, een evenaring van de hoogste score ooit in de Champions League.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Real was op het moment van het treffen met Malmö al zeker van een plek in de achtste finales van de Champions League. Maar van gas terugnemen was er hoegenaamd geen sprake in de laatste groepsmatch van het kampioenenbal in het seizoen 2015-2016. Het Zweedse Malmö, dat nog streed voor een Europa League-ticket, kwam op bezoek in Santiago Bernabeu en zou zich de partij nog lang herinneren.

Vanaf het eerste fluitsignaal nam Real het heft in handen. Na elf minuten draaide Cristiano Ronaldo zich knap weg van zijn tegenstander en de Portugees schudde een voorzet uit zijn sloffen. De poging van Isco werd in eerste instantie van de lijn gered, maar de bal viel in de voeten van Karim Benzema, 1-0. In de 23e minuut knikte diezelfde Benzema op voorzet van opnieuw Ronaldo de bal tegen de touwen, 2-0. Afgelopen met aangever spelen, dacht de Portugees. Hij deed nog voor de rust de boeken helemaal toe voor het machteloze Malmö, 3-0.

Ronaldo op eenzame hoogte

Na de rust trapte Real - en vooral Ronaldo - het gaspedaal helemaal in. De Portugees maakte op drie minuten tijd zijn hattrick compleet, 5-0. In de 58e minuut schoot hij er zelfs nog een vierde in. Op voorzet van Isco maakt hij er 6-0 van. Malmö was echter nog niet aan het einde van de kelk, want via Mateo Kovacic en Benzema (ook goed voor een hattrick) werd het nog 8-0.

Met zijn vier goals die avond schoot Ronaldo zich in de geschiedenisboeken van de Champions League. Hij klokte namelijk af op 11 goals in de groepsfase, nog nooit scoorde iemand zo vaak in het eerste deel van het Europese kampioenenbal. Ook vier goals scoren in één CL-match, het deden er Ronaldo niet veel voor. De Portugees kwam in hetzelfde rijtje terecht als onder meer Marco Van Basten, Lionel Messi, Robert Lewandowski, Zlatan Ibrahimovic en Andrey Shevchenko.

Zidane neemt de fakkel met succes over

Ook de 8-0-zege was die avond historisch. Real Madrid evenaarde namelijk de grootste zege ooit op het miljoenenbal. Op 6 november 2007 won Liverpool met 8-0 van Besiktas. Beide uitslagen zijn nog steeds de grootste zeges ooit in de Champions League. Opmerkelijk: in de twee bovengenoemde wedstrijden was Rafa Benitez telkens de winnende hoofdcoach.

Toch bood deze monsterzege geen garantie op een verlengd verblijf in Madrid. Amper een maand later werd de Spanjaard aan de kant geschoven na tegenvallende resultaten in de competitie. Met niemand minder dan Zinédine Zidane stelde Real meteen een opvolger aan. De voormalige Franse international was tot dan coach van Real Madrid Castilla, het tweede elftal van de club. 

Onder aanvoering van de Franse coach zou Real Madrid net niet de titel pakken, maar wel zegevieren in de Champions League. Na een 1-1-gelijkspel na 120 minuten moesten strafschoppen beslissen in de finale tegen stadsrivaal Atlético Madrid. Real bleef het koelst en pakte zijn elfde eindzege in de Champions League.

Bekijk hieronder de goals en hoogtepunten van de partij tussen Real Madrid en Malmö FF.

Fan van deze reeks? Lees dan ook even door over de knotsgekke match tussen Bayer Leverkusen en AS Roma in hetzelfde Champions League-jaar als Real-Malmö.


Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top