Beerschot heeft de Schotse spits Lawrence Shankland definitief overgenomen van Dundee United. Dat heeft de Antwerpse club gemeld. Hij ondertekent een contract voor drie jaar op het Kiel.
De Schotse international (4 caps) speelde de afgelopen twee seizoenen voor de club uit Dundee, waar hij 40 goals maakte in 74 wedstrijden. De laatste vijf jaar maakte de Schot 82 doelpunten in de Schotse eerste en tweede klasse. 

"Lawrence is een echte goaltjesdief en het soort spits dat elke ploeg kan gebruiken", vertelt technisch manager Sander Van Praet. "Hij is nog maar 26 en heeft nog groeimarge. In de Schotse competitie toonde hij al zijn waarde. Hij is een echte killer in de zestien."

Voorzitter Francis Vrancken treedt Van Praet bij. "We waren al een hele tijd bezig met Lawrence", vertelt Vrancken. "Hij is via de scouting van United World in het vizier van Beerschot gekomen. Dat we een jongen met ervaring op het internationale toneel kunnen aantrekken, maakt ons erg blij."

Shankland sluit morgen aan bij de groepstrainingen. Beerschot stelt alles in het werk om de Schot, die geen EU-inwoner is, speelgerechtigd te krijgen voor de wedstrijd tegen Club Brugge op 22 augustus.