Afgelopen weekend vonden de play-offs van de Rainbow Six: Siege Benelux League plaats. De finale bood ons dan wel een onverwachte finalist aan, het waren uiteindelijk de favorieten die de titel op hun naam schreven.

De Benelux play-offs, die een week vervroegd werden om tijd te maken voor de kwalificaties van de Challenger League, waren goed voor drie dagen spektakel en een magnifieke finale.

Activit-E opende het toernooi op vrijdag tegen Game Fist. Hoewel die eerste zich goed verweerde in het begin van het kampioenschap, bleek het team in de kwartfinale minder veelbelovend. Met een team dat gescheiden en gedemobiliseerd voor de dag kwam, kwam er al snel een einde aan het avontuur van Activit-E. Game Fist zat vol energie en vastberadenheid en zette een vernietigende prestatie neer. De match eindigde op 0-2, een welverdiende overwinning voor de eerste finalist van de dag!

De volgende partij werd een stuk spannender! Clutch Rayn nam een vliegende start en won de eerste map van de Bo3. Ondanks een slecht begin zette 4Elements vervolgens toch de 2-1 op het scorebord! Een indrukwekkende prestatie, die het team de dag erna herhaalde tegen de tweede favoriet van het toernooi. Hoewel ze goed voorbereid waren, met een bootcamp en een second split, vielen de spelers van KVM Esport meteen door de mand. Ze werden vernederd op Chalet (0-7), probeerde de outsider van het toernooi te reageren op de volgende map (Consulat). Maar dankzij een indrukwekkende carry van Bsaint, zorgde 4Elements voor een verrassing door zich te plaatsen voor de finale!

Daar wachtte de grote favoriet van de regio, Gamma Gaming, dat Game Fist makkelijk uit de weg geruimd had! Met een core bestaande uit drie spelers die de Benelux al meerdere jaren domineerden, liet Gamma zich niet verrassen door Jume en de zijnen! 7-0, 7-4, 7-5: 4Elements kon weinig beginnen tegen de leider die, ondanks enkele misstappen in de groepsfase, op het juiste moment onoverwinnelijk bleken!

De kampioenen wonnen niet enkel een geldprijs van 6000 euro, Gamma-speler Leonski mocht ook de trofee van MVP (Most Valuable Player) mee naar huis nemen. Een nieuwe trofee voor het team dat meer dan ooit de Benelux-scene domineert!

Copyright afbeelding : Benelux League