NiP keert terug naar League of Legends

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dat heeft de Zweedse organisatie dinsdag aangekondigd. Na meerdere jaren van afwezigheid maakt Ninjas in Pyjamas zijn comeback in League of Legends. Dankzij een deal met de Chinese groep ESV5, zullen de ninja's actief zijn in de LPL, oftewel de Chinese league.

Het is officieel! De Zweedse organisatie Ninjas in Pyjamas en de Chinese groep ESV5, eigenaar van meerdere Chinese teams in League of Legends, slaan zeer binnenkort de handen in elkaar. De Zweden maakten het nieuws bekend met een persbericht op hun website, twee maanden nadat Reuters het eerste bericht over de fusie publiceerde.

In hetzelfde bericht staat dat NiP zijn comeback zal maken in de prestigeuze LPL, dat beschouwd wordt als een van de beste leagues ter wereld. Zoals eerder vermeld is ESV5 eigenaar van de teams Victory Five en Ultra Prime. Het spreekt voor zich dat NiP in diezelfde regio actief zal zijn.

Victory Five, momenteel 17de in het klassement en ver weg van een kwalificatieplaats voor de play-offs, zal voortaan in de kleuren van de Zweedse organisatie spelen. Die rebranding kan pas in de Summer Split van 2022 plaatsvinden, volgens de regels van Riot Games.

Reuters meldt dat de groep na de fusie een omzet van meer dan 61 miljoen euro in 2021 verwacht. Nog waardevolle info: de fusie zou van NiP de eerste esportsorganisatie op NASDAQ maken, de New Yorkse beurs gespecialiseerd in nieuwe technologieën.

Ter herinnering, het laatste optreden van NiP in Summoner's Rift dateert van de European Masters in 2018, na de kwalificatie in de play-offs van de Nordic Championship. Dat Europese toernooi leverde de Zweden uiteindelijk een tweede plaats op.

Copyright afbeelding : Ninjas in Pyjamas & LPL

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top