Sylvester Stallone is de koning van de Razzies

Films | Sylvester Stallone is een grote naam in Hollywood en de ondertussen 75-jarige acteur heeft er al een prachtige carrière opzitten. Stallone maakte wereldfaam met klassiekers als 'Rocky' en 'Rambo' en hij viel al meermaals in de prijzen. Toch is hij ook een vaste waarde bij de Golden Raspberry Awards, onder meer met de film 'Daylight'. Die kan je vanavond om 20u30 om VTM 4 bekijken.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Sylvester Stallone staat vooral bekend om zijn actiefilms, waarin er niet al te veel diepgang zit. Al proberen ze in films als ‘Rocky’ en ‘Rambo’ wat heikele thema’s in kaart te brengen die relevant zijn in die tijdsgeest. Stallone kreeg in zijn carrière een Oscar voor zijn vertolking van 'Rocky Balboa', maar hij werd ook al talloze keren genomineerd voor een Razzie.

Uitgeroepen tot slechtste acteur van de eeuw

Wat is een Razzie? Sinds 1980 worden op de vooravond van de Oscars ook de Golden Raspberry Awards (die ook wel de Razzies worden genoemd) uitgedeeld. In plaats van de beste prestaties binnen de filmindustrie te bekronen, worden bij de Razzies de slechtste prestaties in de picture gezet. Stallone kreeg al talloze bekroningen…

Voor de film 'Daylight' kreeg hij een nominatie voor 'slechtste acteur', maar hij 'won' niet. Dat gebeurde wél voor zijn rollen in 'Rocky IV', 'Rhinestone', 'Rambo: First Blood Part II', 'Rambo III' en 'Stop! Or My Mom Will Shoot'. De organisatoren gingen in 1990 nog een stapje verder en hij kreeg een huldiging voor zijn carrière, door de award van 'slechte acteur van het decennium' te krijgen. Daarbij werden zijn prestaties in de films 'Cobra', 'Lock Up', 'Over the Top', 'Rambo: First Blood Part II', 'Rocky IV', 'Rambo III', 'Rhinestone' en 'Tango and Cash' genoemd.

In 2000 gingen ze nog een stap verder door Stallone nog een keer in de bloemetjes te zetten. Hij werd verkozen tot 'slechtste acteur van de eeuw' en dat voor "99,5% van het werk dat hij ooit heeft gedaan".

Films leveren geld op

Tot slot eindigen we met de andere prijzen die hij mocht ontvangen bij de Golden Raspberry Awards. Stallone kreeg een award voor 'Worst Director' ('Rocky IV', 'Worst Screenplay' ('Rambo: First Blood Part II'), 'Worst Screen Couple' (met Sharon Stone in 'The Specialist') en 'Worst Supporting Actor' ('Spy Kids 3-D: Game Over').

Stallone zal er zijn slaap niet voor laten, maar toch besliste hij om contact op te nemen met voorzitter John Wilson. "Toen hij hoorde dat hij in aanmerking kwam voor 'Worst Actor of the Century', kregen we een voicemailbericht met een stem die op die van hem leek. Om juridische redenen kunnen we niet zeggen dat hij het was", vertelde Wilson aan T.H.R. "Maar zijn punt was: mijn films leveren veel geld op, stop met mij telkens te vernoemen". Dat klopt alvast. De totale waarde van 'Sly' wordt door Amerikaanse media op 400 miljoen dollar geschat. Een Razzie meer of minder zal zijn nachtrust zeker niet verstoren…

Bekijk 'Daylight' op maandag 16 augustus om 20u30 op VTM4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top