Zulte Waregem rekent meer dan ooit op een herboren Jelle Vossen

Sport | Zulte Waregem ontvangt zondagavond om 21u Club Brugge. Essevee hoopt beter te doen dan een jaar geleden, toen het in eigen huis met 0-6 verloor van de landskampioen. Bij Zulte Waregem rekenen ze dit seizoen meer dan ooit op de doelpunten van Jelle Vossen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Tegen Club Brugge zal Vossen ongetwijfeld willen schitteren. Hij werd er doorgestuurd door Philippe Clement. De aanvaller speelde er 4,5 jaar en was er eigenlijk maar één seizoen echt een onbetwistbare titularis. Met 48 doelpunten en 15 assists in 141 wedstrijden, twee landstitels en twee supercups mag Vossen er toch op een meer dan degelijke passage terugblikken.

Sterk begonnen

Zulte Waregem nam Jelle Vossen in januari 2020 transfervrij over van Club Brugge. Vorig seizoen was Vossen in 29 competitiewedstrijden goed voor 6 doelpunten en 1 assist. De ondertussen 32-jarige Limburger kende zo een ‘minder’ seizoen, aangezien hij altijd garant stond voor minstens 10 doelpunten per jaar. Dit seizoen is Vossen klaar voor een nieuw topseizoen. Na drie speeldagen staan er al twee doelpunten achter zijn naam en dat is geen toeval.

Vossen zag Zinho Gano de aanval van Zulte Waregem versterken, en de ex-Rode Duivel – hij was 12 keer international en scoorde daarin 2 doelpunten – voelt zich zeer goed in zijn sas in een systeem waarbij hij rond een grote en sterke centrumspits kan spelen. In het verleden wist Vossen zo onder meer al furore te maken aan de zijde van Christian Benteke.

Prachtig duo Vossen-Gano

Aan de Gaverbeek wil Vossen dit seizoen bewijzen dat hij nog altijd die sluipschutter van weleer is. Zulte Waregem heeft met het Belgische spitsenduo Vossen-Gano een zeer interessante voorlinie. Na drie speeldagen staat de gezamenlijke teller al op vier doelpunten. De samenwerking tussen de twee voormalige spelers van Club Brugge kan wel eens voor vuurwerk zorgen. De twee zijn dan ook twee spitsen die in de Jupiler Pro League een garantie zijn op doelpunten. Francky Dury heeft zo ongeziene weelde in de aanval.

Vossen speelde voor Racing Genk, Cercle Brugge, Club Brugge en Zulte Waregem al 362 wedstrijden in de Jupiler Pro League. Daarin was de voormalige aanvaller van Burnley en Middlesbrough goed voor maar liefst 135 doelpunten en 44 assists. Gano speelde in België al voor Club Brugge (beloften), Lommel SK, Moeskroen, Waasland-Beveren, KV Oostende, KRC Genk, Antwerp, KV Kortrijk en nu dus voor Zulte Waregem. De 27-jarige spits speelde in de Belgische competitie al 167 wedstrijden, die werden gekruid met 49 goals en 11 assists. Kan het gouden duo Vossen/Gano zondag Club Brugge aan het wankelen brengen?

Volg Zulte Waregem-Club Brugge aanstaande zondag om 21u en de hele Jupiler Pro League het hele seizoen door op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top