5 inspirerende films voor backpackavonturen

Films | Het plannen van een wandel- of backpacktocht is niet altijd even gemakkelijk. Zeker in tijden van een pandemie. Om je te inspireren om op avontuur te gaan en er even helemaal tussenuit te zijn, selecteerde Proximus Pickx een collectie must-see films.

Door Pickx

Deel dit nieuws

A Walk in the Woods

'A Walk in the Woods' is een bewerking van het uitstekende boek van Bill Bryson en vertelt het verhaal van schrijver Bill en zijn oude vriend Stephen Katz. Het duo ging de uitdaging aan om de Appalachian Trail in de Verenigde Staten te wandelen, wat de langste wandelroute ter wereld is. Het is duidelijk dat de zaken niet helemaal lopen zoals gepland.

Hun gebrek aan ervaring en hun andere kijk op avontuur zullen de trip immers een stuk moeilijker maken. Maar de chemie tussen de hoofdrolspelers is indrukwekkend. En dan voelt het vanuit je zetel echt aan als maandenlang wandelen in het bos.

The Lost City of Z

Avontuur, koppigheid en mysterie in de Amazone zijn de ingrediënten van deze film van James Gray. Met 'The Lost City of Z' levert de regisseur een puike prestatie af. De film is geïnspireerd op de roman 'The Lost City of Z' van David Grann, gebaseerd op een waargebeurd verhaal. In 1906 begon de Britse majoor Percy Fawcett aan een ongekend avontuur.

De Royal Geographical Society stuurde hem naar de Amazone om de grenzen tussen Brazilië en Bolivia in kaart te brengen. Het is een prachtig verhaal van een gepassioneerde ontdekkingsreiziger die op zoek is naar een archaïsche verloren stad. De film is ook een portret van een geobsedeerde man, verscheurd tussen liefde voor zijn familie en een eeuwige dorst naar verkenning en glorie.

Ontdek 'The Lost City of Z' op Netflix. Meer info over het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Into the Wild

Deze film uit 2007 is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Nadat hij afstudeert aan de Emory University, gaf de briljante student Christopher McCandless (Emile Hirsch) al zijn bezittingen op. Hij schonk zijn spaargeld van 24.000 dollar aan liefdadigheidsinstellingen en verhuisde in zijn eigen tempo naar Alaska.

Hij verwierp de principes van de moderne samenleving en liet alles achter zonder zijn familieleden te waarschuwen. Christopher McCandless heeft deze buitengewone ervaring helaas niet overleefd, wat Sean Penn ertoe bracht er een film aan te wijden.

The Way

'The Way' is een van de weinige wandelfilms die zich in Europa afspeelt. Het verhaal speelt zich af op de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela, waar de zoon van Tom Avery vermist geraakt na een bergongeluk. Zijn vader, een Amerikaanse arts, ging meteen naar Frankrijk en ontdekte daar dat zijn zoon - die hij nooit echt kon doorgronden - aan de pelgrimstocht was begonnen.

Hij besluit dan de wandeling in zijn plaats voort te zetten. Onderweg maakt hij prachtige ontmoetingen en gaandeweg stelt hij zich open voor het wandelen in teamverband. Als je van plan bent deze pelgrimstocht te maken, voelt deze film goed aan en is het ideaal om in de stemming te komen.

The Ritual

Deze Britse horrorfilm, die beschikbaar is op Netflix, is een van de meest angstaanjagende op het platform. In deze prent worden een groep jongens gevolgd die de Kungsleden-trektocht in Zweden afleggen. Hun reis langs de weg begint goed, maar als ze het bos ingaan en de avond valt, loopt alles mis. De Zweedse panorama's zijn adembenemend, evenals de vele angsten. Een perfecte film voor horrorwandelaars.

Ontdek 'The Way' op Netflix. Meer info over het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top