Beerschot zal zondag het reactievermogen van Standard op de proef stellen

Jupiler Pro League |
Voor Standard was het afgelopen zondag geen pretje om te spelen tegen Antwerp. Spits Michael Frey gaf de Vurige Stede eigenhandig een vurig pak voor de broek met maar liefst 5 doelpunten. Standard kon maar twee keer door de Antwerpse defensie prikken. We durven te wedden dat de Luikenaars nu zondag om 13u30 met de billen toegeknepen zullen spelen tegen Beerschot.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op de vooravond had Mbaye Leye nog alle vertrouwen in zijn troepen. "We willen in deze goede dynamiek blijven", vertrouwde de trainer toe, na een bevredigend record van 4 op 6 aan het begin van het seizoen. Helaas voor de Luikenaars kwam Antwerp fris en fruitig voor de dag en was Michael Frey in een olympische vorm. De aanvaller schoot met Zwitserse precisie vijf goals en toonde zo dat zijn bijnaam "Het Monster" niet toevallig is gekozen.
 
Ervaring is nodig
 
Tegenover de mannen van Brian Priske werd al snel duidelijk dat er grote gaten zitten in de defensieve opstelling van Standard, zozeer zelfs dat de Antwerpse aanvallers vaak de indruk wekten in de achterhoede van de Rouches te lopen. Het moet gezegd worden dat de verdedigende spelers bij de Luikenaars stuk voor stuk jonkies zijn die nog hun sporen moeten verdienen. We denken dan bijvoorbeeld aan Ameen Al-Dakhil (19 jaar), Hugo Siquet (19 jaar) of Moussa Sissako (20 jaar). Maar het zou onterecht zijn om alle alle zonden van Israël op hun jonge schouders te schuiven. Standard heeft hier collectief gefaald, want meer ervaren spelers schoten hun jongere collega's niet meteen te hulp.
 
Deze zondag hebben de Rouches de kans om te zien dat de zware nederlaag tegen Antwerp gewoon een ongelukje was. De trip naar Beerschot zal ongetwijfeld een goede test worden voor het reactievermogen van Leyes defensie. Ook voor Beerschot staat er heel wat op het spel, want de Kielse ratten zijn momenteel de rode lantaarn in de Pro League met een schamele 1 op 9.
 
Zonder João Klauss?
 
Het zal echter niet gemakkelijk worden voor de Luikenaars als de afwezigheid van João Klauss wordt bevestigd. De Braziliaan, een belangrijke pion op het Luikse schaakbord en een echt steunpunt in de aanval, werd afgelopen zondag geblesseerd door een actie van Abdoulaye Seck, waardoor hij al bij het begin van de wedstrijd naar de kleedkamer moest afdruipen. Als de blessure van Klauss ernstig genoeg is, kan hij niet van de partij zijn en is het aan Jackson Muleka, Denis Dragus en Abdoul Tapsoba om de gaten in de verdediging van Beerschot te vinden. 
 
Volg Beerschot - Standard aanstaande zondag om 13u30 en de hele Jupiler Pro League het hele seizoen door op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top