Yves Vanderhaeghe mag zichzelf op de borst kloppen: Cercle Brugge kent zijn meest geslaagde seizoensstart sinds jaren. Toch bedankt hij best ook Waldo Rubio. Deze 25-jarige huurling van Real Valladolid scoorde al twee keer voor de vereniging en moet zaterdag meehelpen om het pleit beslechten tegen Anderlecht, dat ook over een huurspeler beschikt die het verschil kan maken.

Voor het eerst sinds 2011 kon Cercle Brugge zijn openingswedstrijd winnen in de Jupiler Pro League. Toen eindigde de vereniging op een mooie zevende plaats. Dit jaar lijkt de ploeg van Yves Vanderhaeghe opnieuw een goede start door te maken want het kon Beerschot over de knie leggen, tegen OH Leuven gelijkspelen en op de valreep een punt rapen tegen regerend landskampioen Club Brugge. Trainer Yves Vanderhaeghe mag tevreden zijn en vergeet best niet Waldo Rubio te bedanken. De huurling van Real Valladolid kon in twee korte invalbeurten met twee doelpunten telkens zijn stempel op de wedstijd drukken. Rubio lijkt het ultieme wapen te zijn dat Cercle kan gebruiken in zijn volgende wedstrijd tegen Anderlecht. 

Volgens Vanderhaeghe brengt Rubio de kern van Cercle zeker iets bij. “Hij heeft een neus voor doelpunten en kan een actie maken”, getuigde de coach van Cercle tegenover de pers. Met zijn verticale spel hoopt Vanderhaeghen dat Rubio zijn ploegmakkers inspireert om sneller naar het doel te schieten. 

Naar verluidt beschikt Rubio ook over een enorme winnaarsmentaliteit. Zo zou de 24-jarige huurling helemaal niet tevreden zijn geweest met het gelijkspel tegen OH Leuven en Club Brugge en meteen zijn focus hebben gelegd op de volgende wedstrijd. Die komt er snel aan, want aanstaande zaterdag ontvangt Cercle het Anderlecht van Vincent Kompany. Die heeft met Joshua Zirkzee ook een huurling tussen de rangen lopen die voor goals moet zorgen. 

Zirkzee en Raman

De Nederlandse spits Joshua Zirkzee moet het gat opvullen dat Lukas Nmecha achterliet nadat hij Anderlecht voor Wolfsburg inruilde. Dat zal hij proberen doen door samen met spitsbroeder Benito Raman veel goals te maken. Zirkzee wordt gehuurd van Bayern München en staat te boek als een beloftevolle spits die ervaring ontbreekt op het hogere niveau. Tegen Seraing mocht Zirkzee van Kompany in de basis starten en gedurende zestig minuten gaf de spits een frisse en pientere indruk.

Dankzij het vlotte samenspel met Benito Raman lijkt het spitsenprobleem van Anderlecht definitief tot de verleden tijd te behoren. Na zestig minuten moest Zirkzee evenwel naar de kant. De 20-jarige spits ondervond wat hinder aan de spieren en wou niets riskeren. Gelukkig is er volgens Kompany niets ernstig aan de hand waardoor we Zirkzee ook op het veld mogen verwachten aanstaande zaterdag tegen Cercle Brugge.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de kanalen van Eleven Pro League, beschikbaar via de tv-optie All Sports van Pickx+ Sports.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!