Jazz Middelheim: de ideale mix tussen lokaal en internationaal

Festivals | Als je dit weekend nood hebt aan een streepje jazzmuziek in een mooie setting, kan je terecht op Jazz Middelheim. Van 13 tot en met 16 augustus toveren de lokale en internationale muzikanten Park Den Brandt in Antwerpen om tot een ware feestlocatie. Proximus Pickx vertelt je wat je kan verwachten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het grootste jazzfestival van het land gaat, na een noodgedwongen pauze vorige zomer, dit jaar weer door in Park Den Brandt in Antwerpen. Jazz Middelheim 2021 wordt een extra speciale editie, want het festival is dit jaar aan zijn 40ste editie toe en mag zich daarom het oudste jazzfestival van België noemen.
 
Het festival begint op vrijdag 13 augustus en eindigt op maandag 16 augustus. Daarmee is Jazz Middelheim het eerste grote Belgische festival dat sinds het begin van de pandemie plaatsvindt. Dat moet natuurlijk gevierd worden met een line-up die champagneflessen kan doen knallen. Maar misschien nog belangrijker: de line-up is ook de meest internationale sinds maart vorig jaar.

Internationale headliners
 
Jazz Middelheim vulde onlangs de laatste twee open plekken op zijn hoofdpodium: Belgische jazzpianist Kris Defoort en het conservatoriumproject Pete Agora's feat. amerikaanse jazz saxofonist Joe Lovano vervolledigen de affiche. Eerder werden al STUFF, John Zorn, Laurie Anderson, Bill Laswell, Anouar Brahem, Avishai Cohen, Portico Quartet, MIXMONK, Stefano di Battista en Joe Lovano trio aangekondigd. Daarmee is dit het eerste grote zomerfestival dat een volledig programma van internationale headliners presenteert sinds de coronapandemie.
 
Meer info en tickets vind je hier.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top