Team België 2020: Belgische medailles in para-paardensport en boogschieten?

De Olympische Spelen van Tokio liggen nog maar net achter ons en de Paralympics staan al voor de deur. Die spelen vinden plaats van 24 augustus tot 5 september. Proximus Pickx maakt van de gelegenheid gebruik om zich te concentreren op onze atleten die zullen strijden in para-paardensport en boogschieten.

Para-paardensport

Barbara Minneci zal in Tokio aan haar derde Paralympics deelnemen. Ze is op zoek naar haar eerste medaille, hoewel ze in Londen al indruk maakte met haar rijstijl en het model van Barilla, haar paard. Kevin Van Ham en Manon Claeys, Europees tweede in 2017, nemen deel aan hun eerste Olympische Spelen in Japan, ook in para-springen en para-dressuur.
 
De grootste kans van België op een medaille in deze discipline is nog steeds Michèle George. De amazone heeft al vier Olympische medailles om haar nek hangen. Ze is een dubbele gouden medaillewinnares, Individuele Grand Prix categorie IV en Vrije Grand Prix categorie IV in Londen in 2012 en gouden medaillewinnares in de Vrije Grand Prix categorie IV en zilver in de Individuele Grand Prix categorie IV in Rio vijf jaar geleden.

Boogschieten

Piotr Van Montagu, geboren zonder armen, verdiende zijn ticket naar Tokio en het boogschieten met een zilveren medaille op het Paralympisch kwalificatietornooi in Nove Mesto, Tsjechië, afgelopen juli.

Sport

Bekijk alles
Top