Team België 2020 : Belgische para-wielertitels?

Sport | De Olympische Spelen in Tokio liggen nog maar net achter ons en de Paralympics staan al voor de deur. Die spelen vinden plaats van 24 augustus tot 5 september. Proximus Pickx maakt van de gelegenheid gebruik om te concentreren op de Belgische atleten die aan para-cycling zullen doen.

Vrouwen

Bij de vrouwen zullen twee atletes de Belgische kleuren verdedigen. Griet Hoet en haar begeleidster Anneleen Monsieur zullen in tandem strijden op zowel de baan als de weg in de B3 categorie. In Rio in 2016 behaalde het duo de 8ste plaats in de tijdrit over één kilometer op de baan, de 14de plaats in de wegwedstrijd en de 15de plaats in de tijdrit. In de categorie H3 zal Laurence Vandevyver op de weg deelnemen in de Handibike H3.

Mannen

België zal zes mannen sturen in para-cycling. Diederick Schelfhout zal actief zijn op de baan en op de weg in het C3 wielrennen, evenals Ewoud Vromant in het C2 wielrennen. Jean-François Deberg, die in Rio brons won met de H2-5 estafette, zal ook deelnemen op de weg in de H3 Handbike, net als Jonas Van de Steene (H4), die in Rio ook deel uitmaakte van deze estafette. Maxime Hordies zal een goede kans maken op een medaille in Handbike H1, want hij heeft de laatste jaren verschillende podiumplaatsen behaald. Tenslotte zal Tim Celen in de T2 Tricycle wegwedstrijd proberen het beter te doen dan in Rio, waar hij 6de werd in de wegwedstrijd en 10de in de tijdrit.