Oefenduels 1B: niet iedereen even succesvol op generale repetitie

Sport | Dit weekend staat voor veel 1B-teams de generale repetitie op het programma. Met het oog op de competitiestart van komend weekend was het voor iedereen belangrijk om met een goed gevoel het oefenveld af te stappen. Maar dat lukte niet overal.

Waasland-Beveren speelde een degelijke partij tegen de Nederlandse Eredivisionist SC Cambuur. De Leeuwen kwamen al vroeg op achterstand na een goal van Hendriks (ex-OHL), maar Hoggas en Bertone konden de scheve situatie rechtzetten. Waasland-Beveren ging zelfs nog op zoek naar een derde goal, maar kreeg in haar enthousiasme het deksel op de neus toen Kallon vlak voor tijd de 2-2 voorbij Jackers pegelde.

Excelsior Moeskroen beleefde een minder aangename laatste oefenpot. De Henegouwers gingen met 1-3 ten onder tegen de gouwgenoten van La Louvière. Postolacchi kon op het uur een dubbele voorsprong van de bezoekers nog halveren, maar in het slot counterde La Louvière zich nog naar een derde goal. Op de koop toe moest 'man-in-vorm' Tainmont vroegtijdig het veld verlaten met een blessure.

Lommel SK moest na de nederlaag tegen Dessel Sport (1-2 op vrijdag) ook op zaterdag nog een verliesmatch incasseren. De Noord-Limburgers gingen met 4-2 ten onder tegen RKC Waalwijk en blijven zo toch met de nodige vraagtekens achter. Verschueren veegde nog wel een vroeg openingsdoelpunt van Kramer uit, maar na een dik uur spelen stond er toch al een 4-1 tussenstand op het bord. Gelukkig voor de groenwitten kon nieuwkomer Arzani toch nog wat milderen tot 4-2.

Voor KVC Westerlo stond er een oefenpot bij Club Brugge op het programma. De Bruggelingen speelden met voornamelijk spelers die vorig seizoen voor Club NXT speelden + Hans Vanaken en Bas Dost. Dat resulteerde in een aangename pot voetbal die uiteindelijk eindigde in een 2-1 zege voor Club. Vaesen (alweer hij) had Westerlo nog wel op voorsprong gebracht, maar Dost en Van Den Keybus konden de situatie in de tweede helft nog rechttrekken.

RWDM kende een soortgelijk scenario bij Patro Eisden. Goncalvez had de Brusselaars op een 0-1 voorsprong gezet, maar na een rode kaart voor doelman De Bie kon Patro op en over RWDM gaan. Naudts (ex-Lommel) en Boonen zorgden in de tweede helft voor een 2-1 eindstand.

Lierse Kempenzonen kon haar generale repetitie wel winnend afsluitend. Abdallah scoorde het enige doelpunt in de wedstrijd tegen Dender EH, maar de score had zeker hoger kunnen oplopen. Limbombe en Schuermans botsten evenwel op een goed keepende Gies en Maes zag zijn vrijschop op de lat uiteen spatten. Aan de overkant kreeg doelman De Smet bijna geen werk op te knappen: 1-0.

En ook Excelsior Virton won haar oefenpot. De Luxemburgers kwamen op achterstand tegen Wezet, maar Pinga en Bukusu zorgden nog voor de rust voor de ommekeer. In de tweede helft werd er niet meer gescoord waardoor de teams het veld afgingen met een 1-2 eindstand in het voordeel van Virton.